Apple ziet af van een geplande productieverhoging van zijn nieuwste iPhones omdat de vraag naar de smartphones minder sterk uitvalt dan het bedrijf had verwacht. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg.

Apple heeft zijn toeleveranciers daarom gezegd niet door te gaan met werkzaamheden om de productie van de iPhone 14-modellen te vergroten, aldus de ingewijden.

Apple had gehoopt dat de nieuwe iPhones tot een verkoopspurt zouden leiden, maar die blijft uit. Het zou de bedoeling zijn geweest om de productie van iPhone 14’s in de tweede helft van dit jaar met wel 6 miljoen stuks te verhogen, maar daar wordt nu dus van afgezien.

Apple mikt nu voor de tweede jaarhelft op een productie van 90 miljoen smartphones. Dat is volgens de bronnen ongeveer in lijn met de prognoses van afgelopen zomer en ook ongeveer vergelijkbaar met het productieniveau van vorig jaar.

Apple kwam eerder deze maand officieel naar buiten met de nieuwe reeks iPhone 14-telefoons. De bronnen zeggen tegen Bloomberg dat de vraag naar de duurdere iPhone 14 Pro wel sterker is dan naar de goedkopere versies.

Vanwege de hoge inflatie en economische onzekerheid houden consumenten de hand steeds meer op de knip, terwijl in China ook de coronalockdowns zorgen voor een zwakkere verkoop van mobiele telefoons. Marktonderzoeker IDC heeft gezegd dat de wereldwijde markt voor smartphones dit jaar met 6,5 procent kan krimpen tot 1,27 miljard stuks.

LEES OOK: De iPhone 14 Plus krijgt het zwaar