• Apple heeft deze week zijn nieuwe iPhone 15 en de iPhone 15 Pro gepresenteerd tijdens het “Wonderlust” evenement.
  • De telefoons hebben een aantal nieuwe features, zoals opladen met USB-C en een zelf instelbare “actieknop.”
  • Maar Apple krijgt op sociale media veel kritiek van fans die zeggen geen nieuw toestel te gaan aanschaffen.
  • Lees ook: Apple presenteert de iPhone 15: met USB-C en snellere A16-chip

Apple-fans leveren op sociale media felle kritiek op de nieuwe iPhone 15 en noemen het toestel “teleurstellend”.

Apple onthulde deze week op zijn “Wonderlust”-evenement vier nieuwe iPhones, samen met een reeks andere producten waaronder nieuwe Apple Watches. Maar veel fans waren niet te spreken over de toch met behoorlijk wat poeha gelanceerde nieuwe iPhones.

“Ik ga Apple nooit in de steek laten, maar de iPhone 11 tot en met 15 zijn allemaal exact dezelfde telefoons”, schreef iemand in een bericht op X, het voormalige Twitter. “Het gebrek aan innovatie en vooruitgang bij Apple is uiterst teleurstellend”.

https://twitter.com/thiojoe/status/1701664067046228432?ref_src=twsrc%5Etfw”

Andere Apple-fans omschrijven de nieuwe iPhones op X eveneens als "teleurstellend" en zeggen dat het gebrek aan innovatie hen "aanspoort om terug te keren naar Android."

iPhone 15 stelt teleur bij fans van Apple

"De lancering van de iPhone 15 is de meest teleurstellende introductie van een nieuw vlaggenschip in het afgelopen decennium", valt te lezen in een post op X. "Het lanceren van steeds vrijwel dezelfde telefoon is één ding, maar de basismodellen van de iPhone 15 van dit jaar zijn een klap in het gezicht van trouwe klanten, die vastzitten in het ecosysteem en een upgrade nodig hebben."

De nieuwste iPhones hebben een aantal veranderingen ten opzichte van eerdere modellen met de overstap van de eigen oplaadkabel naar USB-C. Apple zegt vanwege druk van Europese toezichthouders niks anders te kunnen dan die standaard te accepteren.

Ook onthulde de techreus een nieuwe "actieknop op de iPhone 15 Pro, die kan worden gebruikt om de camera te open, een voice memo op te nemen en eigen gekozen shortcuts in te stellen.

Maar ook deze nieuwe knop kan rekenen op de nodige kritiek van fans, omdat hij gebruikers beperkt tot slechts een actie per keer.

"Kan de actieknop op de iPhone 15 Pro alleen maar zo worden ingesteld dat hij één functie kan uitvoeren?", is te lezen in een bericht op X. "Je kunt indrukken en vasthouden en dat is het wel. Niet dubbel of driedubbel indrukken? Teleurstellend".

De nieuwe iPhone 15 is vanaf vrijdag 22 september verkrijgbaar met in Nederland prijzen vanaf 969 euro voor het basismodel.

LEES OOK: Dit zijn 22 veelbelovende startups in Europa die werden opgericht door voormalige medewerkers van Apple – er zit er ook eentje uit Amsterdam bij