Premium content ophalen

Dalende rentes helpen groei-aandelen op de beurs.

In de VS is de hardwaresector bezig aan een inhaalslag.

Beursexperts Michael Nabarro en Gökhan Erem praten je bij over het aandeel Apple.

ANALYSE – De rente-ontwikkelingen blijven de gemoederen bezighouden. De eerste zes maanden van dit jaar was iedereen beducht voor verdere rentestijgingen als gevolg van de oplopende inflatie. Maar daar trekken financiële markten zich momenteel weinig van aan.

Zo is in de VS de 10-jaars staatsrente naar het laagste niveau sinds februari gedaald. Met 1,26 procent op de borden ligt de 10-jaars staatsrente vooralsnog dichter bij 1 procent, dan bij de 2 procent die veel analisten voor het slot van het jaar hebben ingecalculeerd.

Rekenen beleggers op een prijzenoorlog in de oliemarkten met een terugval van olieprijzen (en daarmee de inflatie)? Vertrouwen ze voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve die blijft zeggen dat hogere inflatie een tijdelijk fenomeen is? Worden de “shorts” op obligaties (handelaren die speculeren op een daling van obligatiekoersen en een stijging van marktrentes) even vervelend wakker geschud? Of zijn het toch weer de oplaaiende zorgen over Covid? Dat spel is nu op de wagen heeft direct zijn weerslag op de aandelenmarkten.

Premium content ophalen