• Apple werkt achter de schermen aan een laptop met een vouwbaar scherm, meldt een bekende Apple-analist.
  • De laptop zou een schermdiagonaal van 20,3-inch hebben en in 2027 klaar zijn voor massaproductie.
  • Apple werkt naar verluidt al langer aan producten met vouwbare schermen. Geruchten wezen eerder ook al op het gebruik van dergelijke technologie voor de iPad en de iPhone.
  • Lees ook: Apple werkt naar verluidt aan prototypes voor vouwbare iPhones

Apple werkt naar verluidt aan een laptop met een vouwbaar scherm. De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo laat via X weten dat Apple aan een nieuwe Macbook met een 20,3-inch vouwbaar scherm werkt.

Volgens Kuo zou Apple dit product in 2027 op de markt willen brengen.

Kuo, die doorgaans redelijk acuraat is met zijn voorspellingen, laat verder weten dat de Macbook op dit moment het enige product met een vouwbaar scherm is, dat Apple in ontwikkeling zou hebben. Daarmee komt hij terug op eerder uitspraken die hij deed op dit punt en aanhoudende geruchten dat de techgigant aan het testen is met vouwbare iPhones en iPads.

De geruchten over de laptop hebben wat meer om het lijf dan die over vouwbare iPads. De productie van het 20,3-inch scherm werd namelijk in 2022 al bevestigd, waarbij de productiestart ergens in 2027 werd verwacht, meldde AppleInsider destijds.

Ook techanalist Ross Young heeft het al enige tijd over het desbetreffende scherm. Hij verwacht alleen dat het niet pas in 2027 op de markt komt, maar al in 2025 beschikbaar zal zijn. Het kan natuurlijk zo zijn dat Apple het scherm niet direct bij de productie in laptops gaat verwerken, maar er eerst mee gaat testen voordat het in een eigen product op de markt komt.

Nieuwe iPads in de aantocht

Waar de techanalisten die Apple volgen het over eens zijn, is dat nieuwe iPads vooralsnog zonder vouwbare schermen op de markt komen. Er worden slechts kleine verbeteringen in de hardware van de iPad verwacht, waaronder de introductie van OLED-schermen.

Volgens analist Mark Gurman van Bloomberg zijn de updates bij de iPad zo klein dat Apple er voor de verandering geen hele keynote aan zal besteden. Hij denkt dat de techgigant de nieuwe tablets met persberichten zal gaan aankondigen.

De nieuwe iPads zouden in maart of april al aan geïntroduceerd kunnen worden.

LEES OOK: De EU legt nieuwe mededingingsregels op aan Apple: dit verandert er voor jou als je apps op je iPhone gebruikt