Apple werkt naar verluidt aan twee prototypes voor vouwbare iPhones, dat meldt The Information op basis van een anonieme bron.

De techgigant zou zich bezig houden met de ontwikkeling van twee iPhones die over de breedte kunnen vouwen, vergelijkbaar met de manier waarop de Motorola Razr en de Samsung Flip dubbel klappen.

Apple zou bij ten minste één fabrikant aangeklopt hebben voor het produceren van onderdelen voor vouwbare iPhones van verschillende afmetingen.

Als de smartphones echt bestaan, zouden ze nog in een heel vroeg stadium van ontwikkeling zijn. Dat maakt dat er geen enkele zekerheid is dat de toestellen ook daadwerkelijk op de markt verschijnen, stelt de anonieme bron.

Naast vouwbare iPhones zou Apple ook vouwbare iPads overwegen. Ex-werknemers van het bedrijf verklaren tegenover The Information dat er contact geweest zou zijn geweest met LG en Samsung om de schermen voor deze te apparaten te maken.

Apple diende in 2016 patent in voor vouwbaar scherm

Er gaan al jaren geruchten dat Apple vouwbare schermen wil maken. In 2016 diende het bedrijf een patent in voor een telefoon die in het midden kon vouwen.

In 2020 kwam daar nog een patent bij voor een apparaat dat in dubbelgevouwen staat nog een klein deel van het scherm liet zien. Daarop zou de gebruiker dan nog belangrijke informatie kunnen zien.

En vorig jaar verscheen er nog een patent van Apple waarin een technologie werd vastgelegd die een vouwbare smartphone tegen valschade beschermt.

Het is goed om te weten dat het vastleggen van patenten niet per se betekent dat het bedrijf ook van plan is er iets mee te doen. In veel gevallen worden patenten vastgelegd om de inhoud ervan gerechtelijk te beschermen of te claimen, zodat andere partijen er niets mee kunnen.

In 2022 voorspelde de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo dat Apple een vouwbaar apparaat op z'n vroegst in 2025 zal introduceren. Het zou volgens hem een iPad of een iPhone kunnen zijn.

Vorig jaar deed analist Mark Gurman van Bloomberg ook nog een duit in het geruchtenzakje. Hij zei destijds dat hij niet verwacht dat er in de nabije toekomst vouwbare iPhones op de markt zullen komen. Volgens hem zou Apple zich vooral richten op grotere apparaten zoals vouwbare iPads.

LEES OOK: Waarom je misschien beter de iPhone 14 dan de iPhone 15 kunt kopen, als je een nieuwe Apple-telefoon overweegt