De conservatieve Amerikaanse presentator Tucker Carlson gaat de Russische president Vladimir Poetin interviewen. Eerder waren al foto’s opgedoken van Carlson in Moskou. Carlson gaat het interview delen via zijn eigen kanaal Tucker on X op het socialmediaplatform X.

De oud-Fox News presentator zegt dat het zijn “plicht” is om Amerikanen te informeren over wat er aan de hand is in Oekraïne en het verhaal van Poetin te delen. Carlson stelt dat Amerikanen eenzijdig nieuws voorgeschoteld krijgen en ongeïnformeerd zijn, omdat “niemand hen de waarheid vertelt”.

Carlson had eerder al eens geprobeerd om naar Moskou af te reizen voor een interview, maar dat werd volgens de presentator toen gedwarsboomd door Washington. De populaire presentator werd in april 2023 ontslagen. Carlson deelde steeds vaker complottheorieën in zijn goed bekeken tv-programma’s, wat de Fox-directie op een gegeven moment te veel werd.

Russische media berichtten dat Carlson zaterdag was gearriveerd in Moskou. De krant Izvestia publiceerde een filmpje van de Amerikaan. Die vertelt dat hij de stad en de inwoners beter wil leren kennen. Carlson kreeg ook een vraag over een mogelijk interview met Poetin. “We zien wel”, reageerde hij.

De presentator interviewde afgelopen najaar oud-president Donald Trump. Die heeft ook gezegd dat hij Carlson zou overwegen als zijn running mate, de persoon die vicepresident wordt als hij de verkiezingen wint. De presentator heeft op zijn beurt steun uitgesproken voor Trump en vraagtekens gezet bij de Amerikaanse steun voor Oekraïne. De Russische staatstelevisie heeft veelvuldig beelden van Carlson uitgezonden.

LEES OOK: EU start strafprocedure tegen X om laksheid bij modereren reacties