De Britse ambassadeur in de Verenigde Staten legt zijn functie neer. Sir Nigel Kim Darroch was in een onmogelijke positie beland, nadat er mails van zijn hand in de pers waren verschenen, waarin hij zich vernietigend uitlaat over president Donald Trump en diens regering.

Darroch belandde in het oog van de storm, nadat de krant Mail on Sunday afgelopen weekend citeerde uit e-mails die hij had geschreven met analyses over de regering van Trump.

In de verslagen van de Britse ambassadeur noemde deze de regering van Trump “disfunctioneel”. Ook schreef Darroch: “We denken niet dat dit een ‘normale’ regering gaat worden.” President Trump werd door Darroch omschreven als “incompetent”.

Trump reageerde begin deze week via Twitter, op de voor hem gebruikelijke wijze. Hij noemde Darroch “a very stupid guy” en een “pompous fool”.

Lees ook op Business Insider

Darroch gaf woensdag aan dat hij gegeven de omstandigheden onmogelijk op zijn post kan blijven. Met zijn vertrek wil hij een einde maken aan de speculaties over de houdbaarheid van zijn positie.

“Hoewel mijn termijn eind dit jaar afloopt, is het onder de huidige omstandigheden beter om een nieuwe ambassadeur te benoemen.”

LEES OOK: Trump heeft een goede kans om de presidentsverkiezingen van 2020 te winnen, blijkt uit een nieuwe peiling