Premium content ophalen
  • Technologiereus Amazon waarschuwt zijn medewerkers om geen vertrouwelijke informatie met de door artificial intelligence-aangestuurde chatbot ChatGPT te delen.
  • Werknemers willen de tool gebruiken omdat het hun productiviteit verhoogt.
  • OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, is niet transparant over hoe het omgaat met de ingevoerde data, zegt een hoogleraar computertaalkunde.
  • Lees ook: ChatGPT en generatieve AI: de toekomst van tech of de volgende zeepbel?

Afgelopen maand werd webwinkelconcern Amazon intern overspoeld door vragen van werknemers over ChatGPT, de door kunstmatige intelligentie aangestuurde chatbot die niet uit het nieuws kan blijven, sinds de introductie in november 2022.

Sommige werknemers vroegen of Amazon al een officieel beleid had opgesteld voor het gebruik van ChatGPT op zakelijke apparaten. Anderen vroegen of ze überhaupt wel gebruik mochten maken van de tool.

Een advocaat van Amazon trachtte wat duidelijkheid te scheppen en liet aan werknemers weten dat ze vooral geen vertrouwelijke bedrijfsinformatie met de chatbot moeten delen. Daaronder valt volgens haar ook programmeercode waar de persoon op dat moment aan werkt. Het is inmiddels bekend dat ChatGPT veelvuldig wordt gebruikt om complete stukken goed werkende programmeertaal te schrijven en te corrigeren.

Premium content ophalen