Een medewerker van Amazon heeft een dag nadat hij de loterij heeft gewonnen zijn baan op gezegd.

Dean Weymes werkte voor het transportteam van Amazon en moest daarom vaak op onregelmatige tijden paraat staan. Aan de Daily Mail vertelt hij dat hij op 30 juli om 7 uur ‘s ochtends op zijn werk aankwam en toen gelijk zijn lotnummer checkte.

Toen hij zich realiseerde dat hij de loterij had gewonnen, bedacht hij zich dat hij niet per se op zijn werk hoefde te zijn als hij daar geen zin in had. Dus hij meldde zich ziek en ging weer naar huis.

“De volgende dag ging ik naar mijn werk om ontslag te nemen. Ik ging naar HR, zei dat ik weg wilde en moest toen een formulier invullen. Daarop stond: ‘Waarom ga je weg?’. Ik schreef op: ‘loterij gewonnen/pensioen?’. Toen zeiden ze dat ik dat niet op kon schrijven. Ik denk dat ze dachten dat ik een grapje maakte.”

Weymes krijgt de komende dertig jaar iedere maand 10.000 pond, omgerekend net geen 11.000 euro. In totaal ontvangt hij 3,9 miljoen euro. “Ik hoef de rest van mijn leven niet meer te werken”, zegt hij tegen de BBC.

Lees ook op Business Insider

Hij wil het geld gebruiken om zijn zwaar autistische broer te ondersteunen en om zelf aan een carrière als scenarioschrijver te beginnen. “Ik heb op de universiteit een opleiding tot scenarioschrijver gevolgd en heb dat altijd leuk gevonden, maar heb er nooit iets mee kunnen doen”, zegt hij. “Nu kan ik van mijn passie mijn werk maken, iets waarvan ik dacht dat het nooit mogelijk zou zijn.”

Een woordvoerder van Amazon zegt dat het bedrijf “ontzettend blij” is voor Dean en wenst hem veel succes in zijn toekomst. “Wie weet maakt hij ooit blockbusters voor Amazon Studios.”

Lees meer: