• Altos Labs is een geheimzinnige startup die onderzoek doet naar het verlengen van het menselijk leven.
  • Miljardair Yuri Milner heeft in het bedrijf geïnvesteerd, net als naar verluidt Amazon-oprichter Jeff Bezos.
  • Altos betaalt wetenschappers miljoenen om een biologische techniek door te ontwikkelen die in het lab cellen kan verjongen.

Er wordt weleens gezegd dat jonge mensen ervan dromen rijk te worden en rijke mensen dromen jong te zijn. Precies voor dat laatste wil startup Altos Labs gaan zorgen.

Afgelopen oktober kwam er volgens MIT Technology Review een grote groep wetenschappers bij elkaar in de villa van de Russisch-Israëlische ondernemer, natuurkundige en miljardair Yuri Milner in Silicon Valley om te bespreken hoe biotechnologie gebruikt kan worden om mensen jong te houden.

Het bedrijf Altos dat uit die besprekingen voortkwam, werkt aan een biologische herprogrammeringstechnologie die in het lab al cellen kan verjongen. Wetenschappers hopen dat die techniek ook hele dieren kan verjongen en uiteindelijk misschien het menselijk leven kan verlengen.

Volgens bronnen van MIT Technology Review is voormalig Amazon-CEO en rijkste mens ter wereld Jeff Bezos een van de investeerders. Zijn investeringsbedrijf Bezos Expeditions heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Altos is nog niet officieel naar buiten getreden, maar uit documenten die in juni zijn ingediend in Californië zou blijken dat er al minstens 270 miljoen dollar is opgehaald. Naast Bezos en grote stimulator Yuri Milner zouden ook andere rijke techbestuurders en durfinvesteerders geld in de startup hebben gestoken.

De onderneming wil onderzoeksinstituten oprichten in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Japan en is bezig met het aantrekken van topwetenschappers. Die kunnen naar verluidt salarissen van meer dan een miljoen dollar per jaar tegemoet zien.

De Spaanse wetenschapper Manuel Serrano is een van de wetenschappers die aan de slag gaat bij Altos en zegt vijf tot tien keer zoveel te gaan verdienen dan bij het onderzoeksinstituut in Barcelona waar hij nu werkt.

“De filosofie van Altos Labs bestaat uit het doen van door nieuwsgierigheid gedreven onderzoek. Daar ligt mijn hart en dat kan ik goed”, laat Serrano weten aan MIT Technology Review. “In dit geval krijgen we via een private onderneming de vrijheid om gedurfd onderzoek te doen en ontdekkingen te doen. Op die manier zal dat in elk geval mijzelf verjongen.”

Lees het volledige verhaal over Altos Labs bij MIT Technology Review.

Lees meer over wetenschap: