Topman en oprichter van internetbank Bunq Bank Ali Niknam is  houdt zich niet alleen bezig met  disruptie van de klassieke financiële dienstverlening. Met zijn activiteiten op IT-gebied gebeurt er ook genoeg. Zoals het smeden van een Europese topspeler op het gebied van webhosting.

Niknam richtte in 2003 het Nederlandse IT-bedrijf TransIP op. Dat bedrijf ging afgelopen juni samen met zijn Belgische branchegenoot Combell. Samen gingen ze verder als team.blue.  Donderdag maaket de Belgisch-Nederlandse onderneming bekend het Italiaanse Register Group over te nemen. Ali Niknam is investeerder en lid van de raad van bestuur bij team.blue.

Team.blue wordt na de overname naar eigen zeggen een Europese leider op hostinggebied. Het biedt diensten als domeinnamen, hosting, email, VPS en online applicaties.

Team.blue was de tweede ‘unicorn’ van België, een niet-beursgenoteerde onderneming met een waardering van meer dan een miljard dollar. De eerste was dataspecialist Collibra.

Ali Niknam smeedt Europees hostingimperium

Samen hebben team.blue en de Register Group meer dan duizend medewerkers. Team.blue is al actief in onder meer Nederland, België, Denemarken en Zweden. Met de overname van de Register Group komen daar Zuid-Europese landen als Italië, Portugal en Spanje bij. Verder is de Italiaanse onderneming actief in Nederland en Ierland.

De omzet van Blue.Group wordt 275 miljoen euro, na de overname, 100 miljoen méér dan team.blue alleen haalt.

Niknam is in Nederland vooral bekend als oprichter en ceo van online bank Bunq. Die onderneming groeit snel, maar maakt nog geen winst. De winst uit hostingactiviteiten zet Niknam in om zijn bank te financieren.

Lees ook op Business Insider

LEES OOK: Een Nederlandse Bunq-klant is zwaar mishandeld in India, nadat hij betaalde met zijn bankpas in regenboogkleuren