Albert Heijn verlaagt het minimumbedrag voor online bezorgen van 70 euro naar 50 euro op twee dagen in de week. De grootste supermarktketen van Nederland probeert hiermee online bezorgsuper Picnic aan te vallen. Die bezorgt al vanaf 25 euro.

Bij Albert Heijn gaat de verlaging wel alleen gelden op woensdag en donderdag. Dat bevestigt de supermarktketen tegenover vakblad Distrifood.

Op woensdag en donderdag hoef je dus slechts voor 50 euro aan boodschappen te bestellen, om ze thuis bezorgd te krijgen. De rest van de week blijft het minimumbedrag op 70 euro staan.

Albert Heijn experimenteerde eerder al met lagere minimumbedragen. Vorig jaar konden klanten in Delft, Dordrecht, Purmerend en Voorburg zowel voor 50 euro (het minimumbedrag bij Jumbo) als 25 euro (Picnic) bestellen. De test viel positief uit.

Een woordvoerder van Albert Heijn zegt tegen Distrifood dat de woensdagen en donderdagen een bewust keuze zijn, omdat er dan meer capaciteit voorhanden is. “We hebben voor die dagen gekozen, zodat we een verhoging van het aantal bestellingen goed aankunnen qua capaciteit. Op dit moment zijn er nog geen plannen om uit te breiden.”

Misschien vind je deze artikelen over supermarkten ook interessant: