Verhuurplatform Airbnb heeft tegenwoordig voor ieder wat wils. Tiny houses, A-frames, Marokkaanse riads en een huis dat vrijwel geheel gevuld is met een enorme piano. Maar voor wie echt iets bijzonders wil, heeft het bedrijf de categorie OMG! in het leven geroepen.

Een jury van Airbnb heeft 100 winnaars gekozen uit meer dan 20 verschillende landen die elk 100.000 dollar krijgen om hun droom te realiseren. De huizen zullen komende zomer klaar zijn om gasten te ontvangen en naast andere verblijven op de OMG!-lijst komen te staan.

De ontwerpen zijn onder meer geïnspireerd op musicals, fruit, champignons en wijn. Ook zijn er huizen die je een optimale ervaring geven bij het sterrenkijken, boomhuizen en huizen met zonnepanelen om duurzame energie op te wekken. 

Een van de deelnemers aan de OMG!-wedstrijd, Ignacio R., zegt dat zijn Floating Avocado House in Chile “volledig draait om de connectie met de natuur. Ik heb het grootste deel van mijn leven doorgebracht op onze familieboerderij en heb daar de gelukkigste momenten van mijn jeugd beleefd. Het heeft iets heel speciaals dat me heel erg aanspreekt. Daarom heb ik deze droom, deze roeping, om dat met meer mensen te delen.”

Benieuwd hoe de 25 winnende ontwerpen eruit zien? Bekijk dan de slideshow hieronder!

Bekijk 25 waanzinnige woningontwerpen die $100.000 krijgen van Airbnb

LEES OOK: Deze TikTokker boekte een romantisch onderkomen op Bali via Airbnb – maar haar droomhuis bleek bij aankomst een overwoekerd bouwval te zijn