• De waarde van beursdebutant Airbnb was donderdag al verdubbeld, nog voordat de handel op Wall Street daadwerkelijk van start ging.
  • Topman Brian Chesky reageerde zichtbaar verbaasd toen hij het nieuws hoorde en was zelfs even sprakeloos.
  • Het aandeel Airbnb was bij de beursintroductie geprijsd op 68 dollar en de uiteindelijke openingskoers bedroeg 146 dollar.

De beursgang van woningverhuursite Airbnb is een van de grootste van het jaar en liet CEO Brian Chesky donderdag even sprakeloos.

Chesky was een interview aan het geven op Bloomberg TV, toen hij hoorde dat het aandeel Airbnb bij de opening 139 dollar waard zou zijn, terwijl de stukken voor 68 dollar naar de beurs waren gebracht. De uiteindelijke openingskoers was zelfs 146 dollar.

Presentatrice Emily Chang vroeg Chesky of hij, gelet op de hoge koers, niet bang was voor een bubbel die snel zou klappen. De topman van Airbnb was zichtbaar verbaasd en zelfs even sprakeloos.

“Dit is de eerste keer dat ik dit getal hoor”, zei Chesky. “Ehm … dat is … dat is … ik … toen we … In april haalden we geld op om aan onze schulden te kunnen voldoen. Toen zouden we rond de 30 dollar waard zijn geweest. Dus ik … ik weet niet wat ik verder zeggen moet.”

“Het stemt me erg nederig”, ging hij verder. “Hoe hoger de aandelenkoers en hoe hoger de verwachtingen, hoe beter wij uiteraard ons best gaan doen.”

Bekijk hier het moment dat Chesky hoorde dat de prijs van een aandeel Airbnb al voor het begin van de handel explosief gestegen was:

Het 12 jaar geleden opgerichte woningverhuurplatform haalde 3,5 miljard dollar op met de beursgang en zou met de openingskoers van 68 dollar ruim 47 miljard dollar waard zijn geweest. Met de koerssprong is Airbnb nu bijna 101 miljard dollar waard.

Airbnb werd eerder dit jaar hard getroffen door de coronacrisis, omdat er door alle reisbeperkingen nauwelijks nog toerisme mogelijk was. Daardoor werd de beursgang uitgesteld.

LEES OOK: Airbnb zet het mes in de kosten door de coronacrisis – 1.900 werknemers verliezen hun baan, een kwart van het totaal