Airbnb moet flink snijden in de kosten nu mensen nauwelijks meer reizen door de coronacrisis. Het woningverhuurplatform schrapt een kwart van de banen.

Het bedrijf zet ook verschillende plannen op het gebied van vervoer in de ijskast en gaat zijn investeringen in hotels en luxe reizen terugschroeven.

Airbnb zou dit jaar eigenlijk naar de beurs gaan, maar dat is uitgesteld.

Airbnb gaat vanwege de coronacrisis bijna 1.900 medewerkers ontslaan, oftewel ongeveer een kwart van zijn personeelsbestand.

Topman Brian Chesky benadrukt in een interne mail aan het personeel dat het woningverhuurplatform momenteel door de zwaarste crisis gaat in zijn bestaan en dat ingrijpen noodzakelijk is.

Chesky gaat er daarbij vanuit dat de reiswereld er heel anders uit zal zien als de virusuitbraak voorbij is. “Daarom moeten we meer fundamentele wijzigingen aanbrengen in Airbnb door de omvang van ons personeelsbestand te verminderen.”

Airbnb zet ook verschillende plannen op het gebied van vervoer in de ijskast en het bedrijf gaat zijn investeringen in hotels en luxe reizen terugschroeven.

De onderneming zou eigenlijk dit jaar naar de beurs gaan in New York. Eerder werd al duidelijk dat die ambitie op de lange baan is geschoven.

In april haalde Airbnb nog 1 miljard dollar aan vers kapitaal op via leningen en de uitgifte van aandelen. Het geld komt van investeerders Silver Lake en Sixth Street Partners

Anonieme bronnen meldden aan The Wall Street Journal dat Airbnb meer dan 10 procent rente betaald op de lening.