• Discounterketen Action zag de omzet in het afgelopen kwartaal met 52 procent stijgen tot bijna 1,7 miljard euro.
  • Het bedrijf wordt nu gewaardeerd op meer dan 12 miljard euro, blijkt uit gegevens van eigenaar 3i.
  • Action verwacht dit jaar 300 nieuwe winkels te openen door heel Europa.

Discountketen Action blijft ook in coronatijden explosief groeien. Uit een handelsupdate van eigenaar 3i blijkt dat de omzet in de periode april tot en met juni met 52 procent is gestegen. Ook werden het afgelopen kwartaal 63 nieuwe winkels geopend.

Het belang van 52,7 procent dat 3i in Action heeft staat nu voor 5,5 miljard Britse pond in de boeken (ruim 6,4 miljard euro), maar liefst ruim een miljard euro meer dan drie maanden geleden. Dat betekent dat Action nu gewaardeerd wordt op bijna 12,3 miljard euro.

Vanwege de lockdowns in Europa waren januari en februari nog relatief rustige maanden, maar sindsdien rinkelen de kassa’s weer volop. Over heel 2021 verwacht Action in totaal 300 nieuwe winkels vol goedkope spullen te openen.

3i heeft naast een meerderheidsaandeel in Action ook belangen in onder meer Hans Anders en het Amerikaanse Cirtec Medical, maar de discounter vormt verreweg het grootste deel van de investeringsportefeuille. De rest van de aandelen van Action is in handen van andere externe investeerders en het management.

Bron: 3i
Bron: 3i

Vorig jaar net na het uitbreken van de coronapandemie moest Action leveranciers nog een maand langer op hun geld laten wachten en overschreed het de wettelijke termijn van zestig dagen.

Action begon in 1993 als kleine winkel in Enkhuizen, maar inmiddels is de koopjesketen uitgegroeid tot een groot retailbedrijf met eind vorig jaar maar liefst 1.716 vestigingen verspreid over heel Europa.

LEES OOK: Coolblue heeft een spetterend halfjaar voor de boeg: 6 nieuwe winkels, waaronder eentje in Duitsland, plus een beursgang