Net als andere Russische oligarchen probeert Roman Abramovitsj westerse sancties zoveel mogelijk te ontlopen. Dat betekent ook dat hij zijn superjachten snel naar veilige wateren heeft gebracht.

Wat de miljardair niet kan verhuizen, probeert hij te verkopen. Zo ook de Londense voetbalclub Chelsea, die Abramovitsj voor miljarden in de etalage heeft staan.

Het 168 meter lange vlaggenschip van Abramovitsj, genaamd ‘The Eclipse’, kostte naar schatting bijna 700 miljoen om te bouwen.

Nadat het Verenigd Koninkrijk sancties instelde vanwege de Russische invasie van Oekraïne, verplaatste Abramovitsj zijn ‘kleinere’ superjacht van bijna 600 miljoen euro, genaamd ‘Solaris’, van Barcelona naar Montenegro. Op 13 maart verliet het jacht dat land halsoverkop weer richting Turkije, zonder bij te tanken.

Later kwam ook The Eclipse aan in Turkije vanuit de Cariben.

Hoewel het superjacht nu op de vlucht lijkt voor Britse sancties, lag The Eclipse enkele jaren geleden aan Pier 90 in Manhattan en kon redacteur Robert Johnson van Business Insider er de nodige foto's van maken. Neem hier onder een kijkje op het superjacht van Roman Abramovitsj. 

Neem een kijkje op het €700 miljoen kostende superjacht van de Russische oligarch Roman Abramovitsj

LEES OOK: Russische zakenman Roman Abramovitsj en Oekraïense onderhandelaars mogelijk vergiftigd bij vredesoverleg in Kiev