Een 5-jarig Amerikaans meisje heeft het Amazon-account van haar moeder gebruikt om voor bijna 3.000 euro aan speelgoed aan te schaffen. Ze kocht onder meer motorfietsen, speelgoed jeeps en cowgirl laarzen.

Jessica Nunes vertelde aan de Amerikaanse nieuwssite WJAR dat ze haar telefoon aan dochter Lila had gegeven tijdens een autoritje. Jessica was in de veronderstelling dat haar dochter videospelletjes aan het spelen was. In plaats daarvan ging de kleine Lila shoppen op Amazon. Op 27 maart ontving Nunes een e-mail dat haar bestellingen klaar waren voor verzending.

“Ik ging kijken bij mijn bestellingenlijst op Amazon en zag dat ik, of iemand, 10 speelgoed motorfietsen, een jeep en 10 paar cowgirl laarzen met de maat van een volwassen vrouw had besteld”, aldus Nunes tegen WJAR.

De speelgoed motorfietsen en de jeep hadden samen een waarde van 3.180 dollar (omgerekend bijna 3.000 euro) en de laarzen waren bij elkaar 600 dollar (ruim 550 euro), aldus WJAR.

Nunes kon naar eigen zeggen de helft van de bestellingen nog afzeggen, maar een gedeelte was al verzonden. De speelgoed motorfietsen konden in principe niet teruggestuurd worden, maar nadat Nunes contact had gezocht met met verkoper, mocht ze de producten terugsturen, meldde het lokale tv-station WCVB uit Boston.

Nunes ziet de gebeurtenis als een "leermoment" voor haar dochtertje. "Ik heb haar gezegd dat als ze zich gedraagt en klusjes doet in het huishouden, dat we een kinderfiets voor haar kunnen kopen", zei Nunes tegen WJAR.

LEES OOK: In dit Chinese dorp knippen vrouwen maar één keer in hun leven hun haar