• Françoise Bettencourt Meyers erfde in 2017 een derde van het Franse cosmeticaconcern L’Oréal van haar moeder, met wie ze een uiterst kille relatie had.
  • Met een vermogen van ruim 82 miljard dollar, omgerekend 76 miljard euro, is de 69-jarige de rijkste vrouw ter wereld.
  • Bettencourt Meyers heeft anders dan veel andere kinderen van miljardairs altijd veel aandacht besteed aan haar eigen carrière.
  • Lees ook: 5 grafieken die de vermogenskloof tussen de rijkste miljardairs en de rest van de wereld laten zien

Françoise Bettencourt Meyers erfde in 2017 een derde van het Franse cosmeticaconcern L’Oréal van haar moeder.

En dat is niet niks. Volgens de Bloomberg Billionaires Index heeft ze een vermogen van 82 miljard dollar, omgerekend 76 miljard euro. Daarmee is ze de rijkste vrouw ter wereld en de op tien (mannen) na rijkste persoon.

De ouders van Bettencourt Meyers leidden een glamourbestaan vol met exclusieve feestjes. Zelf moest ze daar weinig van hebben. Ze stortte zich liever op haar schrijverschap en heeft ook nog altijd een belangrijke rol binnen het bestuur van L’Oréal.

Bettencourt Meyers had een uiterst kille relatie met haar moeder en spande zelfs een rechtszaak aan tegen diens beste vriend, fotograaf François-Marie Banier.

Lees hieronder alles over het opmerkelijke leven van Françoise Bettencourt Meyers.

Dit is L’Oréal-erfgename Françoise Bettencourt Meyers, de rijkste vrouw ter wereld

LEES OOK: De kinderen van deze 12 internationale miljardairs en miljonairs hebben één zekerheid: geen erfenis van pa of ma