Je telefoon is je leven – je gebruikt hem voor álles: van je kalender tot je telefoonboek en e-mail.

Toch kan je telefoon nog zoveel meer zijn, als je de goede tools hebt.

We maakten een lijst van de meest handige apps die iedere moderne man op zijn telefoon zou moeten hebben.

Deze apps maken het leven makkelijker.


Headspace

headspace

Headspace is een app met honderden meditatie-oefeningen, ingesproken door de inmiddels wereldberoemde Andy Puddicombe. Business Insider's Richard Feloni schreef al eerder over zijn bevindingen met de app.

De app heeft volgens het bedrijf 8,5 miljoen actieve gebruikers, waaronder Wall Street-bankiers, Olympische atleten en namen als Emma Watson, Arianna Huffington en Richard Branson. Ook bedrijven zoaals Goldman Sachs sloten abonnementen voor hun werknemers af.

De app is gratis, maar met een abonnement kun je alle lessen volgen. Handig: Spotify is een samenwerking met Headspace aangegaan waardoor een abonnement op beide diensten nu maar 14,99 euro kost (normaliter betaal je voor beide los tien euro).

Voor iOS en Android.


Untappd

untappd

Bierliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan Untappd. Met deze app kun je nieuwe kroegen ontdekken, evenementen en belangrijker: soorten bier.

Met behulp van Untappd maakte Business Insider eerder dit overzicht met de beste bierbrouwerijen van Nederland per provincie.

Untappd is gratis beschikbaar voor iOS en Android.


WieBetaaltWat

wiebetaaltwat

De naam zegt het eigenlijk al, met deze app verreken je makkelijk gezamenlijke uitgaven met vrienden, collega's of familie. Je voert direct alle uitgaven in, zodat alle deelnemers kunnen zien wie ze wat verschuldigd zijn.

WieBetaaltWat is gratis beschikbaar voor iOS en Android.


United Wardrobe

united wardrobe

Het idee: kijk eerst eens wat er aan ongebruikte kleding in andermans kast hangt voordat je iets nieuws koopt. De online marktplaats voor tweedehands kleding is pas drie jaar bezig, maar is vastbesloten de bazen van H&M en Primark het zweet te doen uitbreken.

Lees hier het interview met de Nederlandse startup.

United Wardrob is gratis beschikbaar voor iOS en Android.


Citymapper

citymapper

Citymapper is de ideale OV-reisplanner die realtime reistijden, vertragingen en overzichtelijke kaarten combineert (met zelfs je fiets, taxi of Uber). Citymapper bevat data van de Randstad, maar ook steden als Londen, Madrid, New York, Brussel en ga zo maar door.

Citymapper is gratis beschikbaar voor iOS en Android.


Skyscanner

skyscanner

Skyscanner is één van de weinige websites/apps waar je zonder datum of reisbestemming naar vliegtickets kunt zoeken en daarom één van onze favorieten.

Op deze manier kun je - als je een beetje flexibel bent - wegdromen over een verre reis of weekendtrip zonder dat je er de hoofdprijs voor betaald.

Gratis beschikbaar voor iOS en Android.


Blendle

blendle

Het is misschien een inkoppertje, maar voor het geval je hem nog niet hebt: de Blendle app. Hoe handig is het om 120 kranten en bladen in je broekzak te hebben?

Je hoeft je nooit meer te vervelen tijdens het wachten.

Blendle is gratis beschikbaar voor iOS en Android.


Duolingo

duolingo app taal

Misschien ben jij van het type dat altijd wil blijven leren, ook als dat een taal betreft.

Een makkelijke manier om dat te doen is met Duolingo. Deze app biedt makkelijk te volgen lessen voor die verloren minuutjes. De app is in het Nederlands beschikbaar om Engels te leren. Wil je graag een andere taal leren, dan moet je even zoeken naar een Engelstalige variant.

Duolingo gratis beschikbaar voor iOS en Android.


Hotel Tonight

Foto: iTunes

Je weet maar nooit wanneer je een plek nodig hebt om te slapen! Met Hotel Tonight kun je makkelijk zien welke kamers die avond/weekend/week beschikbaar zijn voor last-minute prijzen. Ideaal voor wanneer je spontaan ergens wil blijven slapen. Denk aan een avondje uit met vrienden, als dat een weekendje weg word. Of als je je vriendin voor haar verjaardag wil verrassen.

Hotel Tonight gratis beschikbaar voor iOS en Android.


Longform

Foto: iTunes/Longform

Dit is niet zomaar weer een app die je nieuws cureert. Longform werkt net even anders. Om ervoor te zorgen dat jij je tijd niet verspilt "filtert de app internetrotzooi eruit en geeft je alleen maar intelligente, diepgravende artikelen".

Zit je dus doelloos te scrollen? Open de app en leer iets over de wereld dankzij een non-fictie longread.

Longform is gratis beschikbaar voor iOS en Android.


Sworkit

Foto: iTunes

Je hebt niet per se een personal trainer nodig om te sporten - there's an app for that.

Vul in wat je doel is en wat voor soort oefening te wilt doen. Vervolgens krijg je een persoonlijk trainingsschema. Kijk vervolgens de video's om te zien hoe de trainers de oefeningen uitvoeren en herhaal deze.

Sworkit gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.


Cocktails Made Easy

Foto: iTunes

Oké, om heel eerlijk te zijn hebben we zelf geen idee hoe je een goede cocktail maakt.

Met Cocktails Made Easy hoef je het niet eens te weten: de app laat je stap voor stap zien hoe vrijwel iedere denkbare cocktail maakt.

Cocktails Made Easy koop je voor €0,99 voor iOS en voor €1,61 voor Android.


SAS Survival Guide

Foto: iTunes

Je hoeft niet iedere dag te weten wat je moet doen als je door een slang wordt gebeten, máár de SAS Survival Guide is zeker handig. Vooral als je het tof vindt om de natuur in te trekken.

De app is gebaseerd op de bestseller van een special forces-trainer van het Britse leger en bevat alle informatie voor wanneer je in een levensbedreigende situatie zit.

SAS Survival Guide is beschikbaar voor €5,99 voor iOS en Android.


How to Cook Everything

Foto: iTunes

When How to Cook Everything belooft je om uitleg te geven over hoe je álles kookt. Ben je een ramp in de keuken, maar wil je dat niet zijn? Dan is deze app echt iets voor jou.

How to Cook Everything is beschikbaar voor iOS voor €9,99.


Mobiele apps zijn véél populairder dan de variant voor je desktop. Stom eigenlijk, want we zijn bijna dagelijks afhankelijk van onze computer. Daarom: 10 apps die iedereen zou moeten downloaden voor zijn computer