Mobiele apps zijn véél populairder dan de variant voor je desktop. Stom eigenlijk, want we zijn bijna dagelijks afhankelijk van onze computer. Of het nu voor werk is, of privé.

Er zijn talloze desktop apps om het maximale uit je computer te halen, of je nu geïnvesteerd hebt in een Apple, Mac of Windows PC.

Hieronder vind je vijf apps voor Mac en vijf voor Windows die je goed kunt gebruiken.


Voor Mac:

Met Skitch kun makkelijk en snel aantekeningen maken bij afbeeldingen

skitch-lets-you-quickly-and-easily-annotate-images

Skitch is een app voor je Mac waarmee je kunt tekenen op afbeeldingen en er aantekeningen bij kunt zetten. Maak een screenshot of upload een foto van je computer, voeg pijlen, tekst of symbolen toe en sla de afbeelding makkelijk op.

Skitch is gratis verkrijgbaar in de Mac App Store.


Met Giphy Capture kun je van iedere video een GIF maken

giphy-capture-helps-you-turn-any-video-into-a-gif

In het verleden was het best een opgave om een GIF te maken. Giphy Capture maakt het proces niet alleen sneller, hij heeft ook een supermakkelijke interface. Je kunt de video bewerken en uploaden in slechts een paar klikken.

Giphy Capture is gratis verkrijgbaar in de Mac App Store.


Met Flume kun je Instagram gebruiken op je desktop

flume-brings-all-the-features-of-instagram-to-your-desktop

Voor iedereen die moet Instagrammen voor zijn werk - of gewoon Insta-famous is - is er Flume. Het kan namelijk best vervelend zijn om de hele tijd van je desktop naar je telefoon te moeten switchen. Met de app kun je simpel door de foto's op je computer scrollen, in volledige resolutie. Met de pro-versie kun je foto's en video's direct van je desktop uploaden in Instagram.

Flume is gratis verkrijgbaar in de Mac App Store.


Franz zet al je berichtenapps op één plek

franz-combines-all-of-your-messaging-platforms-in-one-place

Communiceren via verschillende kanalen kan soms voor verwarring zorgen. Gelukkig schept Franz enige orde in de chaos door services als Slack, WeChat, Facebook Messenger en WhatsApp onder te brengen in één dashboard.

Franz is gratis verkrijgbaar voor Mac en Windows.


E-mail wegwerken wordt een stuk makkelijker met Spark

spark-is-a-better-way-to-do-email

Spark is een slimme e-mailapp die het makkelijker maakt om je berichten te cureren, ze in groepen te stoppen en je te wijzen op de belangrijkste mailtjes. De app is modern, strak en doet ergens denken aan Slack. Grote kans dus dat jij je er meteen thuisvoelt.

Spark is gratis te downloaden in de Mac App Store.


Voor Windows:

Polarr is een handige app om je foto's te bewerken

polarr-is-a-pro-level-photo-editor-at-an-amateur-level-price

Polarr is een grote concurrent voor betaalde fotobewerkingsprogramma's. Je krijgt praktisch dezelfde functionaliteiten als die je bij Adobe Lightroom krijgt. De interface is makkelijk, dus je hoeft je niet te verdiepen in de betekenis van honderden knoppen.

Polarr is gratis te downloaden in de Microsoft store.


Met Drawboard PDF kun je makkelijker aantekeningen aan een document toevoegen

drawboard-pdf-provides-an-easier-way-to-annotate-documents

Neem afscheid van Adobe Acrobat Reader en download Drawboard PDF. Met de strakke app kun je aantekeningen maken op documenten, erop tekenen, een notitie achterlaten en dit document delen met je collega's. Scheelt een hoop papier en verwarring.

Drawboard PDF is verkrijgbaar in de Microsoft store voor € 9,89.


Vectr maakt het simpel om grafische ontwerpen te maken

vectr-makes-it-simple-to-create-beautiful-designs

Ooit geprobeerd om een curriculum vitae of brochure te maken in Microsoft Word? Dan weet je hoe lastig het is om een mooi eindresultaat te krijgen. Met Vectr kun je prachtige ontwerpen, logo's of mock-ups maken. De app is ontworpen voor zowel beginners als gevorderde ontwerpers.

Vectr is gratis in de Microsoft store.


Flipboard is je eigen persoonlijke magazine

flipboard-is-your-own-personalized-magazine

Flipboard werd ontworpen voor de iPad, maar is intussen één van de beste Windows apps. En met recht: met de gratis app kun je op een makkelijke manier de dingen die je wilt lezen personaliseren. Lees het laatste nieuws, interessante social media-updates of bewaar artikelen om later te lezen.

Flipboard is gratis in de Microsoft store.


Todoist is een virtuele to-do-lijst

todoist-is-a-virtual-to-do-list

Schrijf jij je to-do-lijstjes nog op sticky notes? Dan is Todoist iets voor jou. Je beheert heel handig je agenda, synchroniseert deze met verschillende apparaten en deelt taken met anderen. Er is een gratis versie, en twee betaalde versies voor wie meer functionaliteiten wil.

Todoist is beschikbaar voor Windows en Mac.

LEES OOK: Met deze 7 tips koop je een betaalbare laptop