Voor drukke, succesvolle mensen is slaap extra belangrijk.

Wanneer het gaat over een goede nachtrust, dan doen sommigen álles om niet ontregeld te raken door slapeloosheid, stress op het werk of een snurkende partner. Zelfs als dat een strak regime vraagt of een dagelijkse middagdut.

Bij anderen heeft slaap geen prioriteit – zoals aanstaande president Donald Trump; ze functioneren prima met minder slaap.

Hieronder vind je de meest bizarre slaapgewoontes van 11 succesvolle mensen:


Aanstaand president Donald Trump slaapt slecht drie à vier uur per nacht

2016-12-06 10:35:52 epa05662445 US President-elect Donald Trump maks an appearance in the lobby of Trump Tower to address reporters in New York, NY, USA, 06 December 2016. EPA/ALBIN LOHR-JONES / POOL

In een gemiddelde nacht slaapt Donald Trump maar drie tot vier uur, soms zelfs maar negentig minuten.

Het eerste wat hij doet nadat hij wakker is geworden (meestal tussen 6:00 en 6.30 uur) is lezen wat de kranten over hem schrijven. Hij heeft iemand in dienst die 's morgens alle ochtendkranten doorneemt en de items over Trump uitknipt. Hierdoor blijft Trump op de hoogte en het geeft zijn ego een boost.

Volgens Michael D'Antonio, schrijver van Never Enough: Donald Trump and the Pursuit of Success, leest Trump meestal niet eens de knipsels en kijkt hij alleen naar zijn naam op de pagina's.


Michael Phelps slaapt in een kamer waarbij de luchtdruk hetzelfde is als op 2500 tot 2800 meter hoogte

michael-phelps-sleeps-in-a-chamber-with-air-comparable-to-that-at-an-elevation-of-8500-to-9000-feet-copy

Door ervoor te zorgen dat zijn slaapkamer lijkt op het slapen op hoogte, verlaagt zwemmer Michael Phelps de hoeveelheid zuurstof in de lucht. Hierdoor moet zijn lichaam harder werken om meer rode bloedcellen te produceren en zuurstof naar zijn spieren te brengen.

Deze truc helpt Phelps zijn uithoudingsvermogen te verbeteren en de Olympisch zwemmer is beter voorbereid op wedstrijden op grote hoogte.

"Als ik eenmaal in mijn slaapkamer ben, dan moet ik nog een andere deur openen om in mijn bed te stappen", vertelde Phelps in 2012. "Het is gewoon een soort grote doos."


Arianna Huffington transformeerde haar slaapkamer in een 'slaapfeestje'

2015-06-02 18:56:57 epa04780941 Greek-American co-founder and editor-in-chief of the Huffington Post, Arianna Huffington attends the 2015 'Party in the Garden' at the Museum of Modern Art (MoMA) in New York, New York, USA, 02 June 2015. EPA/PETER FOLEY

In 2007 stortte de hoofdredactrice van de Huffington Post in door extreme vermoeidheid en werd wakker in haar eigen bloed. Sindsdien is ze sterk gefocust op een goede nachtrust.

Huffington transformeerde haar slaapkamer in een 'slaapfeestje', compleet met hemelbed en verduisterende gordijnen. Voordat ze naar bed gaat,m zet ze haar telefoon uit en stopt al haar elektronische apparaten in opladers, buiten haar slaapkamer, aldus The Cut. Daarna neemt ze een warm bad om de stress van die dag te vergeten.

Wat ze daarna draagt doet er ook toe. Huffington slaapt alleen in kleding die bedoeld is voor de slaapkamer, dus geen oude t-shirts. Vervolgens duikt ze in bed met een goed boek over filosofie en doezelt zo in slaap.


Winston Churchill deed dagelijks een dutje van twee uur

winston-churchill-took-a-2-hour-nap-every-day

Iedere dag om 17:00 uur dronk Churchill een glas slappe whiskey met frisdrank voordat hij twee uur ging slapen. Churchill zei dat deze korte 'siesta' ervoor zorgde dat hij anderhalve dag werk in 24 uur kon stoppen.

Churchill werkte vaak de hele nacht door en stond bekend als nachtuil. Dankzij zijn ongewone slaaproutine, hield Churchill zijn vergaderingen met het oorlogskabinet ook soms vanuit zijn bad.


Leonardo da Vinci sliep iedere vier uur twintig minuten

leonardo-da-vincis-sleep-schedule-included-20-minute-naps-every-four-hours

Da Vinci volgde een extreme vorm van slaaproutine genaamd Uberman. Deze bestaat uit het nemen van dutjes van twintig minuten, iedere vier uur.

Deze ongewone manier van slapen gaf de kunstenaar/uitvinder/wetenschapper meer tijd gedurende zijn dag, maar het maakte het ook lastig om aan lange termijn-projecten te werken.


Mariah Carey slaapt tussen twintig luchtbevochtigers en zegt vijftien uur slaap nodig te hebben

2015-08-05 11:12:50 epa04873531 US singer Mariah Carey poses with her star on the Hollywood Walk of Fame during a ceremony in Hollywood, California, USA, 05 August 2015. Carey received the 2556th star on the Walk of Fame in the category of Recording. EPA/PAUL BUCK

"Ik moet vijftien uur slapen om te kunnen zingen zoals ik wil", zei Carey tegen Interview magazine in 2007.

De zangeres vertelde ook dat ze twintig luchtbevochtigers naast haar bed heeft staan om een pijnlijke keel te kalmeren en droge lucht te bevochtigen. "Het is eigenlijk alsof je slaapt in een stoomkamer."


Alle kussens van Stephen King wijzen een bepaalde kant op

2013-11-20 00:00:00 epa03958623 US witer Stephen King holds a copy of his new book 'Doctor Sleep' during a reading at the Congress Centrum in Hamburg, Germany, 20 November 2013. EPA/MAJA HITIJ

Volgens Lisa Rogak's boek Haunted Heart: The Life and Times of Stephen King heeft de schrijver een nogal apart nachtritueel.

"Ik poets mijn tanden, was mijn handen. Waarom zou iemand zijn handen wassen voordat hij naar bed gaat? Ik weet het niet", zegt King. "En de kussens moeten ook een bepaalde kant op wijzen. De open kant van de hoes moet wijzen naar de andere kant van het bed. Ik weet ook niet waarom."


Marissa Mayer haalt haar slaap in tijdens vakanties van een week iedere vier maanden

2015-05-04 12:00:58 epa04733014 Marissa Mayer, the president and CEO of Yahoo!, attends the preview of the Costume Institute’s spring 2015 exhibition 'China: Through the Looking Glass' at the Metropolitan Museum of Art in New York, New York, USA, 04 May 2015. The exhibit, which runs from 07 May to 16 August, focuses on the influence of Chinese aesthetics on western fashion and looks back at some of the history of Chinese design. EPA/JUSTIN LANE

Yahoo's CEO staat erom bekend een workaholic te zijn. Soms maakt ze weken van 130 uur, waardoor er weinig tijd overblijft voor slaap. Om bij te komen gaat ze iedere vier maanden een week lang op vakantie.


Lyndon B. Johnson verdeelde zijn dag in twee shifts

lyndon-b-johnson-divided-his-day-into-two-shifts

De Amerikaanse oud-president verdeelde zijn dag in tweeën. Hij stond meestal op tussen 6:30 en 7:00 uur en werkte dan tot 14:00 uur. Na wat beweging ging Johnson weer even naar bed voor een dutje van een halfuur. Rond 16.00 uur stond hij weer op en werkte dan door tot de vroege ochtend.

Johnson had na verluid de slaaproutine afgekeken van John F. Kennedy, die zijn dag ook in tweeën verdeelde.


Uitvinder Nikola Tesla sliep nooit meer dan twee uur per dag

inventor-nikola-tesla-never-slept-for-more-than-two-hours-a-day-copy

Tesla haalde meer uit zijn dag door minder te slapen. Net als Da Vinci volgde Tesla het Uberman slaappatroon en claimde nooit meer dan twee uur per dag te slapen. Een keer werkte hij 84 uur aan een stuk door zonder enige vorm van rust.

"Ik denk niet dat er een grotere sensatie is die door het menselijk hart kan trekken dan wanneer een uitvinder een van zijn bedenksels een succes ziet worden. Zulke emoties laten een man zaken als eten, slaap, vrienden, liefde en dergelijke vergeten", zei Tesla.


Eminem doet aluminiumfolie tegen de ramen om het licht buiten te houden

2016-03-19 00:00:00 epa05221642 US rapper Eminem performs on stage at the sixth edition of the Lollapalooza Festival 2016, in Santiago, Chile, on 19 March 2016. Some of the international groups are Florence + The Machine, Eminem, Noel Gallagher, Eagles of Death Metal. EPA/Sebastian Silva

De meeste mensen kiezen verduisterende gordijnen om een kamer donker te maken, maar Eminem gaat nog een stukje verder door aluminiumfolie om zijn ramen te doen in hotelkamers.

Daarnaast luistert de rapper 's nachts ook naar witte ruis, naar eigen zeggen omdat hij daar beter van slaapt als hij tussen verschillende tijdzones reist.

LEES OOK: We verliezen jaarlijks miljarden, omdat mensen niet genoeg slapen