Luxury Travel Intelligence is een onderzoeksbureau dat onderzoek doet naar, jawel, luxueuze reizen en bestemmingen. LTI stelde een top 10 samen van de beste nieuwe resorts en luxe-oorden die de afgelopen tien jaar de deuren hebben geopend.

LTI-oprichter Michael Crompton vertelde aan Business Insider dat zijn twaalfkoppige team de keuze maakte uit een lijst van 296 luxehotels die tussen 2010 en 2019 de deuren openden.

“We bezochten deze locaties, en sommige zelfs meerdere maken, en kwamen tot de slotsom dat we nu echt de tien beste te pakken hebben”, zei Crompton.

Op de lijst verschillende topstukken zoals een negentiende-eeuws hotel in een Parijs paleis en privéresorts in de eilandenarchipels van Fiji en de Malediven.

In alfabetische volgorde zijn dit de tien beste nieuwe luxehotels die het afgelopen decennium de deuren openden. Prijzen voor overnachtingen zijn gebaseerd voor een vrijdag in maart 2020.


Aman, Tokio

Openingsdatum: december 2014

Prijs per overnachting: 1.652 - 1.702

Aman Resorts, een luxehotelketen waar Bill Gates, David Bowie, Mark Zuckerberg, Princess Diana en de Kardashians graag geziene gasten waren, doet niet alleen meer in natuurlijke wellness resorts, maar opent ook de deuren in steden als Tokio, New York en Miami.

"Aman heeft de transitie naar stedelijke hotels heel goed gemaakt", zei Michael Crompton in 2018 in Elite Traveler.


Cheval Blanc Maldives

Openingsdatum: december 2013

Prijs per overnachting: 2.870 - 7.157

Cheval Blanc Maldives biedt niet alleen vijf verschillende soorten villa's aan, maar ook een privé-eiland met daarop een vierkamervilla, een gastenverblijf, een privéspa en fitnesscentrum.

Cheval Blanc is een zogeheten luxury hospitality brand van LVMH, 's werelds grootste producent van luxegoederen. LVMH is eigenaar van merken als Louis Vuitton, Christian Dior en Dom Perignon.


Corinthia London

Openingsdatum: april 2011

Prijs per overnachting: 603 - 28.754

Het Corinthia London, dat de deuren vlak voor het huwelijk tussen Prince William en Kate Middleton opende, biedt je 283 gastenverblijven inclusief 51 suites en 7 penthouses.

Voor de met twee slaapkamers uitgeruste koninklijke penthouse, compleet met privédakterras en een inloop wijnkelder, betaal je 28.754 per nacht.


Kokomo Private Island, Fiji

Openingsdatum: april 2017

Prijs per overnachting: 2.021 - 10.473

Kokomo Private Island is het geesteskind van de Australische miljardair en ontwikkelaar Lang Walker. Gasten hebben de keuze uit 21 villa's aan het strand of vijf luxe residenties.

"Het Groot Astrolabe-rif omringd dit eiland, dat in één van Fiji's minst bekende gebieden ligt", schreef Jennifer Ashton Ryan van Robb Reports in 2017. "Zwaardvissen, tonijnen en roggen zijn vaste bezoekers van het rif, bultruggen zwemmen periodiek langs."


La Réserve Paris

Openingsdatum: januari 2015

Prijs per overnachting: ~ 948 - 6.995

La Réserve is één van de slechts 25 Franse hotels met de kwalificatie 'Paleishotel'. En dat betekent dat La Réserve voldoet aan een serie strenge vijfsterrenmaatstaven zoals locatie, voorkomen, geschiedenis, "karakter van het establishment," "excellente bemensing", gourmet restaurants, verantwoord milieubeleid en wat dies meer zij.

La Réserve beschikt over 26 suites en 14 kamers.


Six Senses Zil Pasyon, Seychellen

Openingsdatum: oktober 2016

Prijs per overnachting: 2.008 - 18.344

Six Senses Zil Pasyon bevindt zich op Felicite in het noorden van de Seychellen. Forbes' Laurie Werner beschreef het als "een echt Jurassic gevoel", met imposante rotspartijen en azuurgroene zeeën.

Het resort beschikt over 28 eenkamervilla's, twee villa's met twee slaapkamers en een zwembad, verschillende drie- tot vierkamerresidenties, een spa en verschillende restaurants en bars.


Soneva Jani, Malediven

Openingsdatum: november 2016

Prijs per overnachting: ~ 2.820 - 19.650

Soneva Jani is een knus resort op de Malediven met slecht 24 villa's in het water, waarvan sommige een glijbaan hebben. Je kunt in drie restaurants terecht voor je maaltijd, maar die kun je ook daar laten bereiden en in je villa opeten. Er is een spa met een volledig geoutilleerde gym, een yoga-paviljoen, een sauna en stoombaden.

Het resort biedt verschillende activiteiten aan zoals sterrenkijken in het observatorium of cruises in de schemering om dolfijnen te spotten.


Song Saa, Cambodja

Openingsdatum: maart 2012

Prijs per overnachting: ~ 799 - 3.225

Song Saa ligt in Cambodja's Koh Rong Archipel en bestaat uit 24 villa's - op het water of in de jungle - met een magnifiek uitzicht. Uiteraard heeft elke villa een zwembad en een lounge.

Het personeel "streeft ernaar een beleving te creëren die luxe in een informele setting biedt", schreef Mike Ives in The New York Times.


De Silo, Kaapstad

Openingsdatum: mei 2017

Prijs per overnachting: 1.257 - 7.348

The Silo, gebouwd in een oude graansilo, ligt aan het water in Kaapstad, Zuid-Afrika. De Silo beschikt over 28 kamers en suites, inclusief een penthouse van 186 vierkante meter. Ook biedt De Silo een trits privé-verblijven.

Het hotel heeft een spa, bar op het dak, een cocktailbar, een restaurant alsook mogelijkheden om privé te dineren. Ontworpen door Thomas Heatherwick, de Britse ontwerper die ook Vessel ontwierp, de nieuwe 179 miljoen euro kostende klimsculptuur in Hudson Yards, New York.


Velaa privé-eiland, Malediven

Openingsdatum: december 2013

Prijs per overnachting: ~ €2.718 - 22.733

"Beleefde luxe", zo luidt het motto van Velaa, het luxueuze privé-eiland resort op 45 minuten van hoofdstad Malé op de Malediven. De omschrijving is van Petr Kolár, de Tsjechische architect die de boel ontwierp.

"Ik fantaseerde altijd dat onze gasten op een onbewoond eiland strandden en dan toevallig dit unieke treffen," zei Kolár tegen Forbes in 2014.

Velaa beschikt over 43 villa's met privézwembaden, zes bars en restaurants, en spa, een golfbaan en natuurlijk activiteiten als yoga, duiken, kitesurfen en suppen.


Lees meer over reizen: