De beste resorts ter wereld liggen in Afrika. Dat blijkt althans uit een enquête onder reizigers voor de jaarlijkse Readers’s Choice Awards van Condé Nast Traveler.

In de enquête hebben 600.000 reizigers hun mening gegeven over bijna 10.000 hotels, resorts en toeristische hoogtepunten over de hele wereld. De hoogst genoteerde resorts hebben allemaal een luxe uitstraling, maar verschillen erg qua prijs.

Terwijl er maar één Amerikaans resort in de top terug te vinden is, liggen maar liefst vier van de negen beste resorts in Afrika. Dit zijn de negen beste vakantieresorts ter wereld:


9. Privé-eiland Naladhu – Malediven

Locatie: Het Zuidelijke Malé-atol, Malediven

Vanafprijs per nacht: €860

Op het privé-eiland Naladhu staan twintig huizen, elk met een eigen zwembad. Het resort prijst zichzelf aan als “heerlijk afgezonderd” en heeft een 24-uursservice door butlers. Ook is er een spa op het eigen terrein en zijn privédiners mogelijk.

Lees ook op Business Insider


8. Deplar Farm – IJsland

Locatie: Ólafsfjörður, IJsland

Vanafprijs per nacht: €2.370

Deplar Farm is een lodge op een voormalige schapenboerderij met 13 gastverblijven en een fantastische spa. In de directe omgeving kun je heli-skiën en zalmvissen.


7. Dromoland Castle Hotel & Country Estate – Ierland

Locatie: Co. Clare, Ierland

Vanafprijs per nacht: €250

Op Dromoland Castle woonde vanaf de 16e eeuw de prominente familie O’Brien, totdat het kasteel in de jaren 60 een resort werd. Populaire activiteiten in de omgeving zijn paardrijden en boogschieten. Ook is er een volledig toegeruste spa en een prijswinnende golfbaan.


6. Richard’s River Camp – Kenia

Foto: Richard’s Camp

Locatie: Masai Mara National Reserve, Kenia

Vanafprijs per nacht: Alleen op aanvraag beschikbaar

Richard’s River Camp werd in 2006 opgezet als uitvalsbasis van een jong koppel natuurbeschermers en bestaat nu uit zeven luxe tenten die in totaal 16 mensen tegelijkertijd kunnen herbergen. Het intieme resort is helemaal door het koppel zelf ingericht met allerlei spullen die ze tijdens hun eigen reizen verzameld hebben. Het kamp biedt autosafari’s aan, wandelingen door de wildernis en zelfs ballonvluchten.


5. Adare Manor – Ierland

Locatie: Limerick, Ierland

Vanafprijs per nacht: €350

Het op twee uur rijden van de Ierse hoofdstad Dublin gelegen Adare Manor ligt op een groen privéterrein van zo’n 340 hectare groot. Op het terrein is ook een sterrenrestaurant gelegen en een prijswinnende golfbaan.


4. InterContinental Danang Sun Peninsula Resort – Vietnam

Locatie: Da Nang, Vietnam

Vanafprijs per nacht: €350

Het InterContinental’s Danang Sun Peninsula Resort ligt in een natuurreservaat aan het strand en ook dicht bij UNESCO-werelderfgoed. Het resort heeft bijna een kilometer aan privéstrand en veel spa-arrangementen, zoals holistische therapie en uitgebreide pedicurebehandelingen.


3. Chindeni Bushcamp – Zambia

Locatie: South Luangwa National Park, Zambia

Vanafprijs per nacht: Alleen op aanvraag verkrijgbaar

Het Bushcamp Chindeni kijkt uit op een nijlpaardenlagune en bestaat uit vier canvaslodges die acht gasten kunnen herbergen. Het hele resort draait op zonne-energie en is alleen tussen mei en december open.


2. L’Horizon Resort & Spa – Verenigde Staten

Locatie: Palm Springs, Verenigde Staten

Vanafprijs per nacht: €370

L’Horizon bestaat uit 25 bungalows die allemaal het gevoel van een privéwoning moeten uitstralen met verschillende inrichtingen en meubels. Het werd in 1952 gebouwd als buitenverblijf voor producer Jack Wrather uit Hollywood. Hij ontving er gasten als Marilyn Monroe en Ronald Reagan. Het werd in 2015 omgebouwd tot luxe resort, met een dure spa en terrassen om buiten te dineren.


1. Sirikoi Lodge – Kenia

Locatie: Lewa Wildlife Conservancy, Kenia

Vanafprijs per nacht: Alleen op aanvraag verkrijgbaar

Sirikoi Lodge ligt in het noorden van Kenia en is omgeven door zo’n 27.500 hectare aan wildernis. Het werd gebouwd door een koepel natuurbeschermers en heeft plaats voor 18 gasten. Het intieme terrein bestaat uit een hoofdlodge, een huisje en vier verhoogde tenten met privéterras. Een staf van maar liefst 68 mensen zorgt voor activiteiten als wandelingen door de wildernis, helikoptervluchten en privé-etentjes.

Lees meer over vakantie vieren: