• De Zweedse pakketbezorger Budbee heeft in een nieuwe investeringsronde geld opgehaald dat moet helpen bij de internationale expansie.
  • Er werd 52 miljoen euro aan financiering binnengeharkt, waarvan het grootste deel afkomstig is van het Zweedse pensioenfonds AMF.
  • Budbee heeft de handen ineengeslagen met webshops als Zalando, Asos en Fonq. Sinds 2019 is het bedrijf actief in Nederland.

De Zweedse pakketbezorger Budbee heeft in een nieuwe investeringsronde 525 miljoen Zweedse kroon, zo’n 52 miljoen euro, opgehaald. Pensioenfonds AMF neemt daarvan 24 miljoen euro voor zijn rekening en wordt hiermee in een klap een van de drie grootste aandeelhouders van het bedrijf.

Ook de bestaande investeerders, Stena Sessan, Kinnevik en H&M CO:LAB, maken deel uit van de nieuwe investeringsronde. Met dit nieuwe groeigeld komt de totale financiering voor de pakketinnovator uit op 92 miljoen euro.

In een persbericht maakt het bedrijf duidelijk het geld in te willen zetten voor internationale expansie en verbetering van de technologie en processen.

Vraag naar flexibiliteit en meer mogelijkheden

“AMF is één van de meest toonaangevende pensioenfondsen in Zweden en we zijn erg blij ze voor de lange termijn aan boord te mogen verwelkomen”, zegt Fredrik Hamilton, oprichter en CEO.

Op dit moment is Budbee actief in Zweden, Nederland, Denemarken en Finland. De bezorger speelt in op de vraag naar meer keuzemogelijkheden voor bezorging en biedt bijvoorbeeld de optie om pakketten realtime te volgen.

Het Zweedse bedrijf heeft de handen ineengeslagen met webshops als Zalando, Asos en Fonq. Sinds 2019 is men actief in Nederland. Jørgen Höppener, General Manager Nederland, stelt dat er meer vraag is naar duurzaamheid, flexibiliteit en ook capaciteit voor de bezorging.

"Door middel van deze nieuwe investering kunnen we bij Budbee verder groeien om aan die vraag te voldoen", zegt Höppner.

[activecampaign form=30]

LEES OOK: Budbee wil doorbreken in de drukbezette markt van pakketbezorging: ‘Wij willen de meest consumentgerichte en duurzame oplossing zijn’