• Sommige Zuid-Koreanen zijn zo gestrest dat ze in speciale cafés tijd reserveren om te zitten en niets te doen.
  • Deze plaatsen zijn beschikbaar in Seoul, en worden snel ingeboekt door diegenen die even weg willen van andere mensen.
  • Telefoons moeten op stil staan en men mag niet praten in de ruimte.
  • Lees ook: 9 manieren waarop stress je lichaam ontregelt en wat je daar tegen kan doen

Sommige Zuid-Koreanen zijn zo gestrest dat ze geld uitgeven om een plek in speciale overdekte ruimten te boeken waar ze zich kunnen terugtrekken en niets doen. 

De opkomende trend werd gemeld door Michelle Lee van The Washington Post. Zij verdiepte zich in de ruimtes in Seoul waar mensen tegen betaling naartoe gaan om te relaxen. In plaats van zich buiten in de natuur te wagen, kiezen inwoners van Seoul liever voor chillzones binnen. 

The Green Lab, een café in de buurt van het Seoul Forest, biedt klanten de mogelijkheid om tijd te reserveren in de stille ruimte van het café. 

In deze ruimte, die uitkijkt op het weelderige groen van het bos, moeten klanten hun telefoon op stil zetten en mogen ze niet praten.  

"Het is zo moeilijk om in de Koreaanse samenleving ruimtes te vinden waar het acceptabel is om helemaal niets te doen", vertelde Bae Hyun, medewerker van The Green Lab, aan The Post. "Mensen lijken hier meer interesse in te krijgen, al denk ik dat het nog wel even zal duren voordat het op grote schaal populair wordt."

Bioscopen in Seoul spelen ook in op de trend. De filmtheaters draaien speciale rustgevende voorstellingen voor mensen die een rustige, niet-stimulerende ervaring willen. Volgens The Post verkochten Seoul's Megabox-bioscopen deze maand kaartjes van 5 euro voor "Flight", een film die een veertig minuten durende vlucht simuleert. De film wordt aan de man gebracht met de slogan "Neem een korte rustpauze door de pluizige wolken", en is een vervolg op een andere rustgevende film: "Fire Mung". Dit is simpelweg een half uur durende video van een knisperend vuur.

Zuid-Korea staat bekend om zijn snelle levensstijl, maar de harde realiteit van oplopende schulden en onbetaalbare huizen eist zijn tol. Vooral millennials van Seoul voelen deze toenemende druk. De Korea Herald publiceerde onlangs de resultaten van een onderzoek, waaruit bleek dat 70 procent van de 1.016 ondervraagde Zuid-Koreanen toegaf zich gestrest te voelen. Daarnaast gaf 46,5 procent van de respondenten van in de twintig aan zich depressief te voelen.

Door de groeiende vraag naar chill out-ruimtes, verschijnen er ook buiten Seoul gespecialiseerde locaties om te zitten en stil te zijn. Goyose, een café op het eiland Jeju, biedt mensen een ruimte waar ze kunnen reserveren om even tot rust te komen. Mung Hit, een café op het Zuid-Koreaanse eiland Ganghwa, heeft ook speciale stille zones ingericht.

Ji Ok-jung, manager van Mung Hit, vertelde The Post dat het idee van "hitting mung" simpelweg betekent dat je je geest en hart leegmaakt om ruimte te maken voor nieuwe gedachten. 

"Het is een plek waar mensen zichzelf kunnen helen. Het is iets wat alleen jij voor jezelf kunt doen, niet iets wat iemand anders voor jou kan doen. Wij wilden dat mogelijk maken voor iedereen die uitgeput is door de eisen van het moderne leven," vertelde Ji aan The Post.

LEES OOK: Ik dacht dat een 100-urige werkweek zou helpen om mijn startup te laten slagen, maar het ging pas vliegen toen ik mijn werkweek terugbracht naar 35 uur