YouTuber Marques Brownlee, ook wel bekend als MKBHD, heeft een dummy-model van de volgende iPhone bemachtigd.

In het model zijn alle geruchten die er tot nu toe zijn verschenen over de iPhone 8 verwerkt. Het is in essentie een ‘fysiek gerucht’.

Hoe betrouwbaar sommige bronnen ook zijn, dit is niet de volgende iPhone. Het is een dummy. De nieuwe telefoon die Apple naar verluidt in september onthult kan er totaal anders uitzien.

En toch is het interessant om het dummy-model eens goed te bekijken. Brownlee laat ons zien hoe de nieuwe iPhone eruit kan zien:


YouTuber Marque Brownlee heeft een dummy-model van de iPhone 8 in handen gekregen waarin alle enigszins betrouwbare geruchten over de nieuwe Apple-telefoon zijn verwerkt.

Foto: YouTube/MKBHD

Brownlee heeft het beginscherm van iOS 11 op het dummy-model geplakt met videobewerkingssoftware van Adobe om te laten zien hoe een werkende versie van de telefoon eruitziet.

Foto: YouTube/MKBHD

De iPhone 8 krijgt naar verluidt een OLED-scherm, dat er een stuk beter uitziet dan de LCD-displays op de huidige iPhone-modellen. OLED is een schermtechnologie die al in meerdere toptoestellen te vinden is, zoals de Samsung Galaxy S8. De afkorting staat voor Organic Light Emitting Diode. In tegenstelling tot LCD-schermen is er geen achtergrondverlichting nodig, maar geeft elke pixel individueel licht. OLED-schermen zijn daardoor dunner, lichter en rijker in contrast.

Het display van de iPhone meet volgens de laatste geruchten 1125 bij 2436 pixels. Daarmee is het scherm scherper dan de 1080p-resolutie op de iPhone 7 Plus.


De iPhone 8 krijgt naar verluidt een nagenoeg randloos scherm. Het display neemt een aanzienlijk groter deel van de voorkant van de telefoon in, iets waar andere fabrikanten als Samsung en LG ook voor kiezen met hun topmodellen.

Foto: YouTube/MKBHD

Brownlee wijst erop dat er geen ruimte is voor de vingerafdrukscanner aan de voorkant van de telefoon, omdat de homeknop waarschijnlijk verdwijnt. Apple zou daarom inzetten op 3D-gezichtsherkenning om de telefoon te ontgrendelen.


De selfiecamera en 3D-scanner zijn geplaatst aan de bovenkant van de telefoon. Het scherm loopt daardoor niet helemaal door tot boven.

Foto: YouTube/MKBHD

Volgens de geruchten krijgt de iPhone 8 een glazen achterkant, net als de iPhone 4 en 4s. Met de iPhone 6 stapte Apple juist over op een metalen achterzijde.

Foto: YouTube/MKBHD

Een glazen achterkant maakt draadloos opladen mogelijk, ook een van de geruchten over de iPhone 8. Bovendien kunnen de strepen voor de antenne dan beter worden weggewerkt. De lijnen op de achterkant van de iPhone 6, 6s en 7 vallen bij veel Apple-fans niet in de smaak.


Sommige bronnen claimen dat de iPhone 8 rondom een metalen rand krijgt.

Foto: YouTube/MKBHD

De twee camera's van de iPhone zouden deze keer boven elkaar worden geplaatst in plaats van naast elkaar zoals bij de iPhone 7 Plus.

Foto: YouTube/MKBHD

Onthoud, dit is een dummy-model. Het is een groot gerucht, maar dan in fysieke vorm.

Foto: MKBHD/YouTube

Apple laat zelf niks los over de iPhone 8. Hoe de nieuwe telefoon er echt uit komt te zien weten we in september.


Bekijk hieronder de video die Brownlee maakte over het dummy-model:


Lewis Hilsenteger van het YouTube-kanaal Unbox Therapy maakte een paar weken geleden een soortgelijke video. Bekijk die ook:


LEES OOK: Smartphone kapot? Dan mag de verzekeraar je een opgeknapt tweedehandsje geven