In deze aflevering van #techtalks blikt organisatiefuturoloog Arjen Banach vooruit naar werken in de toekomst. Welke misvattingen die we nu nog hebben over werk zullen we in de toekomst weerleggen? Eén ding staat vast: organisaties die in beweging komen (ook zonder vastomlijnd plan) en technologie op de juiste manier weten te omarmen, zijn de winnende organisaties van de toekomst.

Verdeeldheid rondom Thuiswerkwet 

Dat je om goed te kunnen werken altijd op kantoor moet zijn, blijkt de grootste misvatting van de afgelopen jaren. Maar hoe moeten we dan wél efficiënt samenwerken? Het stranden van de Thuiswerkwet eind september in de Eerste Kamer laat zien dat ook de verschillende politieke partijen het niet eens zijn over hoe en waar we het beste ons werk kunnen doen. In 2022 werkte nog altijd 45% van de werknemers (deels) thuis en deze trend blijft bestaan in de toekomst.

In #techtalks laten inspirerende topsprekers je in slechts 10 minuten zien hoe jouw bedrijf veilig digitaal kan groeien met technologie. Bekijk meer talks op businessinsider.nl/techtalks.

Organisatiefuturoloog 

Organisatiefuturologen houden zich bezig met het bestuderen van toekomstige trends, technologieën en veranderingen die van invloed kunnen zijn op bedrijven. Hun rol is gericht op het helpen van organisaties om vooruit te kijken, strategieën te ontwikkelen en zich aan te passen aan een veranderende omgeving. Arjen: “Waar trendwatchers vooral van buitenaf naar een organisatie kijken, doe ik dat van binnenuit”. Als meest belovende spreker van 2018 heeft Arjen al honderden bedrijven geïnspireerd met zijn lezingen. Zijn boek ‘Organisatievibe’ is genomineerd voor Managementboek van het jaar 2020. 

Vergaderingen: > 50% niet relevant 

Hoeveel tijd besteden we aan niet-zinvol werk? Arjen laat zien hoe technologie ons kan ondersteunen zodat wij nog efficiënter kunnen werken. AI-tools (die nu al bestaan!) zullen ons tijdens meetings gaan vervangen. Dezelfde tools kunnen ons vervolgens ondersteunen en aansturen, zodat wij alleen onze zinvolle taken hoeven uit te voeren. Meer dan de helft van de meetings die we nu bijwonen is niet eens relevant, dus waarom zouden we er zelf bij zijn? 

Innovatie aanwakkeren 

In #techtalks laat Arjen ons nadenken over welke misvattingen over werken we er vandaag de dag nog meer op nahouden. Hij activeert ons om je werk niet alleen uit te voeren, maar ook echt opnieuw uit te vinden. Op indrukwekkende wijze laat hij je zien hoe we vandaag nog kunnen beginnen met experimenteren in ons bedrijf. Zijn talk vol humor, krachtige tools en experimenten is met slechts 10 minuten veel te kort. Na Arjens inspirerende betoog zijn we klaar om de innovatie aan te wakkeren in ons bedrijf. 

Heb jij een of meerdere #techtalks bekeken? Dan horen we graag wat je ervan vindt! Geef je mening binnen een minuut met deze vragenlijst met slechts 3 vragen: Wat vind jij van #techtalks?

#techtalks is een samenwerking tussen Business Insider en Vodafone Business. Met Vodafone Business regel je alles op één plek. Voor ondernemers die snel en veilig digitaal willen ondernemen. Ontdek hier de mogelijkheden voor jouw bedrijf.