Nog heel even is Jordy Kool (43) CEO bij IT-dienstverlener Infotheek. Per 1 juli legt hij na ruim negen jaar zijn functie neer omdat hij meer aandacht wil besteden aan zijn gezondheid.

In korte tijd werd hij gediagnosticeerd met de ziekte van Crohn, een darmaandoening, en reuma. Voor Kool was het duidelijk: hij moest zijn leven anders gaan inrichten. Hij wil meer aandacht besteden aan zijn privéleven.

Dat hij daar de afgelopen jaren weinig tijd voor heeft gehad, is te begrijpen als je naar zijn cv kijkt.

Het lukte hem in een paar jaar tijd om op te klimmen tot bestuursvoorzitter van IT-bedrijf Infotheek en de omzet vervolgens in negen jaar met een factor dertien te verhogen, van 55 naar 750 miljoen euro. Infotheek levert IT-hardware zoals computers aan bedrijven en publieke instellingen in Nederland en twaalf andere landen in Europa.

Terwijl de omzet (en de winst) van Infotheek onstuimig groeiden, volgde Kool ook nog cursussen en opleidingen aan topuniversiteiten over de hele wereld, waaronder Harvard.

Dat dit veel van zijn tijd opeiste, moge duidelijk zijn. Kool vertelt in een gesprek met Business Insider hoe zijn gemiddelde dag eruit ziet.


05.00 uur – wekker

“In de periodes dat ik vroeger heel druk was, stond ik erg vroeg op”, zegt Kool. “Als ik om 5 uur wakker werd, ging ik douchen en eten en vervolgens naar kantoor.”

Inmiddels pakt hij het anders aan. “Nu gaat de wekker tussen half 7 en 7 uur. Dan laat ik, afhankelijk van mijn agenda, de hond uit. Vervolgens ga ik douchen, kleed ik me aan en ga ik rustig ontbijten. Ik eet iedere ochtend muesli met yoghurt en fruit.”


08.00 uur – de deur uit

“Vroeger was ik veel van huis”, zegt Kool. Hij maakte lange dagen op kantoor of moest naar het buitenland. Inmiddels doet hij ook dat anders. “Ik ben net verhuisd en heb nu een kantoor aan huis, met flexplekken. Daarom ga ik nu minder naar kantoor. Meestal begin ik om 8 uur met werken vanuit huis, anders ga ik tussen 8 uur en half 10 de deur uit.

"Als ik thuis werk, komen anderen vaak ook hier werken. Ik woon aan het strand, dus zeker met lekker weer is dat voor hen geen straf.”

Kool is vaak tot het einde van de middag of ’s avonds laat hard aan het werk. “Ik heb dan non-stop meetings. Vaak 4, 5 of 6 op een dag. Tussendoor neem ik met mijn assistent mijn mail door en lees ik in de auto stukken door. Ik word gereden, dus die tijd gebruik ik graag nuttig.”

Op een rustige dag is Kool om 5 uur klaar, soms komt hij ook pas om 10 uur ’s avonds weer thuis.


17.00 uur – naar huis

Als Kool vroeg klaar is, gaat hij meteen naar huis. “Als ik honger heb, ga ik dan ook gelijk eten. Daarna help ik soms mijn dochter met huiswerk, maar vaak ga ik binnen een uur sporten. Ik heb mijn eigen fitnessruimte, dus daar ben ik dan een uur bezig.”

“Daarna ga ik vaak nog wat lezen of werken. Maar dat laatste doe ik alleen als er nog echt nog iets groots ligt, of als ik bijvoorbeeld een conference call heb.”

Kool benadrukt dat het hem alleen in rustige periodes lukt om op tijd naar huis te gaan. “Ik beschrijf nu een vrij makkelijke dag. In intensieve periodes was ik echt non stop met werk bezig, tot ’s avonds laat. Nu gebeurt het ook weleens dat ik om 9 uur al ga slapen.”


LEES OOK: Deze 3 karaktereigenschappen zijn cruciaal voor succes, vertelt Jordy Kool – in 9 jaar tijd liet de CEO van Infotheek de omzet 13 keer over de kop gaan