Een zeefort uit de Tweede Wereldoorlog dat voor de Engelse kust ligt, staat te koop. Bieden kan vanaf ongeveer 60.000 euro.

Bull Sand Fort, dat voor de kust van Lincolnshire in Noord-Engeland ligt, werd gebouwd om plaats te bieden aan 200 soldaten en kan alleen per boot of helikopter worden bereikt.

Het fort gaat de verkoop en wordt vanaf 19 juli geveild door vastgoedfirma Savills.

“Er is een fantasierijke koper nodig met een project in gedachten. Enkele suggesties voor toekomstig gebruik zijn onder meer een high-end hotel, restaurant, Airbnb, persoonlijke woning, retraite en een toeristische attractie”, zegt Steven Morish van Savills.

Volgens de verkoper heeft het fort moet een 'beetje liefde' nodig in de vorm van een opknapbeurt. Hij denkt dat het unieke gebouw potentieel heeft voor alternatieve doeleinden, als dit wordt toegestaan.

De plannen van de koper moeten namelijk eerst worden goedgekeurd door de Britse overheid, aangezien het fort op de monumentenlijst staat.

Een zeefort uit de Tweede Wereldoorlog staat te koop: neem een kijkje!

LEES OOK: Deze gemeenschapshuizen in de hooglanden van Vietnam staan op palen en kunnen tot 30 meter hoog worden – neem een kijkje