Het personeel van X, voorheen Twitter, heeft ooit overwogen om de politie te bellen, nadat Elon Musk zichzelf had opgesloten in zijn kantoor, toen hij overstuur was geraakt. Dat stelt auteur Ben Mezrich, die het boek ‘Breaking Twitter’ schreef.

Mezrich zei woensdag tegenover tv-zender CNBC dat de chaotische overname van X een negatieve impact heeft gehad op de reputatie van Musk.

“Hij kwam op een punt dat hij zichzelf opsloot in zijn kantoor en zo overstuur was, dat de Twitter-medewerkers overwogen om de politie te bellen, zodat die kon checken of hij zichzelf niet iets aan zou doen”, vertelde Mezrich. “Ik denk dat hij echt om zijn reputatie geeft en de negativiteit rondom zijn persoon niet verwachtte.”

Mezrich belicht in zijn boek verschillende incidenten die leidden tot een “neerwaarts spiraal” voor Musk. “De Elon vóór Twitter en de Elon na Twitter zijn twee verschillende Elons”, zei Mezrich tegen CNBC. “Elon heeft niet alleen Twitter gebroken, Twitter heeft ook Elon Musk gebroken.”

Vertegenwoordigers van Musk wilden niet direct ingaan op een verzoek van Insider om commentaar.

De controversiële beslissingen van Musk in de nasleep van de overname van Twitter hebben gebruikers boos gemaakt. Massale ontslagen bij het bedrijf, het verwijderen van de blauwe verificatievinkjes, het nieuwe betaalsysteem en de naamsverandering van het platform, hebben allemaal tot kritiek geleid.

LEES OOK: Elon Musk is een goede ingenieur, maar niet erg empathisch, zegt de biograaf die hem 3 jaar volgde