Paus Franciscus heeft een tweede wonder toegeschreven aan een tiener die websites ontwikkelde. Die kan daarmee de eerste millenial worden die heilig wordt verklaard.

De in 1991 in het Verenigd Koninkrijk geboren Carlo Acutis groeide op in Italië en wordt ook wel ‘God’s influencer‘ en ‘patron saint of the internet‘ genoemd. Hij overleed in oktober 2006 op 15-jarige leeftijd aan leukemie.

Tijdens zijn korte leven heeft Acutis een website gemaakt waarin elk eucharistisch wonder ter wereld is vernoemd en alle door de katholieke kerk bevestigde Maria-verschijningen.

Kardinaal Agostino Vallini prees Acutis tijdens zijn zaligverklaring met de woorden: “Carlo gebruikte het internet in dienst van het evangelie om zoveel mogelijk mensen te bereiken.”

Voor het pad naar heiligdom zijn twee wonderen nodig die worden toegeschreven aan gebeden tot iemand na zijn of haar dood. Daarna kan de heiligverklaring plaatsvinden.

Acutis werd in oktober 2020 al zalig verklaard door paus Franciscus nadat er een eerste wonder aan hem was toegeschreven. Dat ging om een Braziliaanse jongen die met een alvleesklierafwijking was geboren en zegt te zijn genezen nadat hij had gebeden tot Acutis.

Volgens Vatican News, de nieuwssite van de Heilige Stoel, gaat het tweede wonder om een ernstig fietsongeluk van de dochter van een vrouw uit Costa Rica, van wie artsen zeiden dat de kans op overleving klein was. De moeder ging vervolgens bidden bij het graf van Acutis in het Italiaanse stadje Assisi en zegt dat haar dochter snel daarna herstelde.

Paus wil heiligverklaring Acutis bespreken met kerkenraad

In een donderdag verschenen bulletin bevestigt de Heilige Stoel dat de paus een kerkenraad, een formele bijeenkomst van het College van Kardinalen, bijeen heeft geroepen om de heiligverklaring van Acutis te bespreken. Het is niet duidelijk wanneer de heiligverklaring plaats zal vinden.

De moeder van Acutis, Antonia Salzano, zei in 2022 tegen Vatican News dat haar zoon werd beschouwd als "computergenie", die al op jonge leeftijd op hoog niveau kon programmeren.

Maar hij gebruikte sociale media volgens haar niet om te "chatten of lol te hebben", maar "in dienst van de Heer" en om "zijn liefde voor de kennis over Jezus."

LEES OOK: Khaby Lame is wereldwijd de populairste persoon op TikTok: dit zijn z’n ambities