Lionel Messi is volgens paus Franciscus ‘God’ niet, ondanks al dat hij “heel goed” is.

De sterspeler van FC Barcelona is misschien wel de beste voetballer aller tijden, gaat verdedigers vaak voorbij alsof ze er niet staan en heeft al voor het tiende seizoen op rij 40 of meer goals gemaakt.

Eerder dit seizoen moest hij nog drie weken herstellen van een gebroken arm. Nu leidt hij weer het klassement voor de Gouden Schoen, de ranglijst van topscorers in Europese competities. Dit seizoen staan zijn rivalen Neymar en Cristiano Ronaldo echt in de schaduw van de constant presterende Messi.

Maar toch is hij nog steeds God niet… of wel?

Toen de Spaanse presentator Jordi Évole van het tv-programma Salvados aan de paus vroeg of het maken van de vergelijking tussen Messi en God heiligschennis is, antwoordde Franciscus: “In theorie is het heiligschennis – je kan dat niet zeggen.”

Daarna vroeg de paus: "Ik geloof het niet ... u wel?"

Évole zei van wel, maar de paus benadrukte nog eens lachend: "Ik niet."

Bekijk het gesprekje hieronder:

De paus lichtte dat verder toe: "Mensen zeggen dat hij God is net zoals ze misschien zouden kunnen zeggen 'Ik bewonder je', maar alleen God kan worden aanbeden. Het zijn gewoon dingen die mensen zeggen. 'Hij is een god met de bal' is een populaire manier om je uit te drukken."

Paus Franciscus is net als de stervoetballer Argentijns en zei dat Messi "heel goed" is, maar "niet God".

De paus en Messi hebben elkaar een keer ontmoet toen een flink aantal voetballers op audiëntie kwam in het Vaticaan, voorafgaand aan de interland tussen Argentinië en Italië in augustus 2013.

De paus werd toen gevraagd of hij het Argentijnse team had gezegend, maar hij ontweek die vraag "heel sierlijk".

Lees hier meer opvallende verhalen uit de voetbalwereld: