Premium content ophalen
  • De Nederlander Werner Vogels is technisch directeur van Amazon, het internetbedrijf van oprichter Jeff Bezos.
  • De 61-jarige Amsterdammer begon ooit in de zorg als radiotherapeutisch laborant in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.
  • Nu wil Vogels zorginstellingen overtuigen om medische gegevens op te slaan bij Amazons clouddochter AWS. Dat is volgens hem veiliger, betrouwbaarder en efficiënter.
  • Het opslaan van patiëntdata bij Amerikaanse techreuzen is echter een gevoelig dossier.

Laat de term nepnieuws vallen en Chief Technology Officer (CTO) Werner Vogels van Amazon reageert als door een wesp gestoken. “Schaar ons niet in hetzelfde rijtje als andere techbedrijven”, zegt de 61-jarige Nederlander.

Vogels is technisch directeur van Amazon, het Amerikaanse internetbedrijf met bijna 800.000 werknemers en een jaaromzet van 280 miljard dollar. Amazon werd in 1994 opgericht door Wall Street-handelaar Jeff Bezos als online boekhandel;  inmiddels is hij de rijkste man ter wereld met een geschat vermogen van 120 miljard dollar.

Vogels kwam in 2004 binnen bij de internetreus en is een van de architecten van Amazon Web Services (AWS), het cloudplatform dat opslag, rekenkracht en aanvullende IT-diensten levert aan andere bedrijven.

Premium content ophalen