Het totaal aantal werknemers in de VS dat door de coronacrisis een beroep moest doen op een uitkering is in Amerika opgelopen tot 36,5 miljoen in 8 weken.

Donderdag werd bekend dat er de afgelopen week net geen 3 miljoen nieuwe uitkeringsaanvragen bij zijn gekomen. Dat was meer dan analisten verwachtten.

In april verloren meer dan 20 miljoen Amerikanen hun baan.

Het aantal nieuwe uitkeringsaanvragen in Amerika bleek de afgelopen week een stuk hoger te liggen dan analisten verwachtten. De nieuwe aanvragen kwamen vorige week uit op bijna 3 miljoen.

Daarmee hebben de afgelopen acht weken in totaal al 36,5 miljoen Amerikanen bij de overheid aangeklopt voor steun om de coronacrisis door te komen.

President Donald Trump verklaarde daarnaast erg teleurgesteld te zijn dat China de uitbraak van het coronavirus niet wist te voorkomen en dat de pandemie een schaduw werpt over de Amerikaans-Chinese handelsdeal. Hij zei zich niet helemaal goed meer te voelen bij de deal. Trump wil overigens niet gaan heronderhandelen.

Uit de cijfers blijkt inmiddels dat in in April meer dan 20 miljoen Amerikanen hun baan verloren. Dat is een na-oorlogs record.

Lees ook op Business Insider

Terwijl de druk van alle hulpzoekenden op de instanties toeneemt hoopt Trump het tij te keren door te kijken hoe de economie zo snel mogelijk weer ‘open’ kan. Hij gaat daarmee wel in tegen het advies van zijn adviseur en viroloog Anthony Fauci.

LEES OOK: De VS stevenen af op zo’n 150.000 doden door het coronavirus