Hoe is het om als young professional aan de slag te gaan bij een van de grootste, internationale accountancy en consultancykantoren ter wereld? Is het echt zo dat je op kantoor moet blijven tot de baas naar huis gaat? Loopt iedereen altijd strak in pak? En hoe is het om je met allemaal slimme, internationale collega’s over ingewikkelde vraagstukken te buigen? We vragen vijf young professionals die bij PwC werken naar hun ervaringen. En natuurlijk of al die vooroordelen over de Big4-kantoren nu echt kloppen.

Quentin Lont: ‘Ik verwachtte dat werken bij PwC zou betekenen dat ik m’n vrije tijd gedag kon zeggen’

Voor Quentin bij PwC aan de slag ging, werkte hij bij een start-up waar hij geld ophaalde voor scale-ups bij venture capital fondsen. “Dit is mijn eerste baan bij een Big4-organisatie en het grootste verschil is dat ik bij mijn vorige baan alles zelf moest uitvogelen, terwijl er bij PwC experts zijn die precies weten hoe je het best de analyses kunt uitvoeren. En het fijne aan hier werken is dat ze ook nog eens allemaal bereid zijn om die methodes aan je uit te leggen.”

Op projectbasis werken geeft Quentin veel energie. “Als je bezig bent met een project, werk je echt nauw en intensief samen met je team toe naar een doel. Ik vind daardoor de periodes ertussen soms nog wel uitdagend, maar ik probeer dan ook echt te genieten van de rust, want voor je het weet moet je weer knallen!”

Tijdens de projectperiodes wordt er volgens Quentin goed gelet op de werkdruk. “In zo’n periode maken we lange dagen. Om te zorgen dat je niet iedere dag overwerkt, maken we met het team afspraken over op welke dagen we langer doorwerken en op welke dagen we op tijd naar huis gaan. Kan je echt niet langer werken? Dan is er altijd de ruimte om dat aan te geven. Mijn verwachting was dat werken bij PwC zou betekenen dat ik mijn vrije tijd gedag kon zeggen, maar dat blijkt in de praktijk mee te vallen. Doordeweeks houd ik altijd genoeg tijd over om te sporten en andere dingen voor mezelf te doen.”

Anne Bemelman: ‘Bij PwC krijg je de ruimte om nog beter te worden in wat je al doet’

Als projectcoördinator komt Anne op maandag altijd als een van de eerste binnen. “Ik vind het lekker om eerst even al mijn mails weg te werken en dan rond 9 uur rustig de tijd te kunnen nemen om met mijn collega’s een koffietje te drinken en het weekend te bespreken.”

Volgens Anne zijn deze ontspanningsmomenten en de openheid op de werkvloer wat PwC onderscheidt van de andere Big4-kantoren. “Het is een grote en internationale organisatie, maar iedereen maakt tijd voor een gesprekje met elkaar. Of dit nu even casual bijkletsen is, of elkaar de helpende hand bieden met een werkgerelateerde uitdaging. PwC is laagdrempelig en de sfeer op kantoor is altijd gezellig.”

Maar de reden dat Anne voor PwC koos, is de ruimte die er geboden wordt om jezelf zowel op professioneel als op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. “PwC laat je zelf je leerpad vormgeven en zo je rol vinden binnen het team. Er zijn voor iedere laag binnen de organisatie verschillende trainingsprogramma’s en er is een uitgebreid curriculum als je nog andere skills wil ontwikkelen. Al deze ontwikkelingsmogelijkheden bieden je de kans om nog beter te worden in wat je al doet.”

Rogier Habets: ‘Mijn collega’s en de relaties met klanten zijn de voornaamste reden dat ik iedere dag met een glimlach op kantoor verschijn’

Voor Rogier was starten bij PwC een sprong in het diepe. “Ik was mijn studie aan de universiteit nog aan het afronden toen ik besloot bij PwC te solliciteren. Ik stapte niet alleen uit de comfortzone van de universiteit, maar kwam ook op de fiscale afdeling terecht als politicoloog zonder fiscale ervaring.”

Toch voelde hij zich er direct thuis. “Er werd direct veel tijd vrijgemaakt voor een goede landing en ik werd ook meteen op leuke projecten aangehaakt. Nu ik gesetteld ben, word ik nog steeds actief gestimuleerd om ambitieus na te denken over m’n toekomst. Er worden talloze interne en externe cursussen aangeboden over persoonlijk leiderschap, doelen stellen en andere sociale en praktische vaardigheden. Een betere leeromgeving kan ik mij niet wensen.”

En dat leren doet Rogier niet alleen in cursussen, maar in elk project waar hij bij PwC mee aan de slag gaat. “PwC kan als een van de grootste financiële dienstverleners een klant van A tot Z adviseren. Ik werk daardoor samen met veel specialisten op allerlei vakgebieden, wat mij uitdaagt om verder te kijken dan mijn eigen specialisatie.”

“Daarnaast zijn we hét Big4-kantoor dat meer aandacht heeft voor corporate responsibility en duurzaamheid”, legt Rogier uit. “We dagen onze klanten uit om verder te kijken dan de status quo. Dat levert interessante, maar soms ook lastige gesprekken op die het werk hier divers en dynamisch maken. Mijn collega’s en die relaties met klanten zijn de voornaamste reden dat ik iedere dag met een glimlach op kantoor verschijn.”

Noëlle van Steen oven: ‘PwC is het enige Big4 kantoor die met de AI-tool Harvey werkt’

Noëlle is legal consultant bij het Entity Governance & Compliance team van PwC. Ze startte daar in de hoop dat ze in een leuk en gedreven team aan zeer interessante projecten mocht gaan meewerken. “En die verwachting is meer dan uitgekomen. Ik werk op regelmatige basis mee aan projecten voor klanten die wereldwijd verandering teweeg brengen. Maar niet alleen de klanten inspireren me, ook de werkomgeving is motiverend. Er is zoveel kennis aanwezig en er wordt internationaal, tussen de verschillende kantoren, veel samengewerkt. Dit maakt PwC heel dynamisch.”

Een voorbeeld van de internationale samenwerkingen waar Noëlle bij heeft mogen assisteren is de Governance & Compliance Hub. “Een platform dat werkt als een “one stop shop” en klanten verzoeken overzichtelijk maakt en efficiënt verwerkt. In samenwerking met onder andere PwC Duitsland en Polen is dit platform opgezet.”

Verder is Noëlle onderdeel van een kleine groep collega’s die gebruik maken van de AI-tool Harvey binnen PwC. “Harvey is een geavanceerd kunstmatige intelligentie platform dat speciaal is ontworpen voor de juridische sector en advocaten en juristen kan ondersteunen bij hun dagelijkse werkprocessen. PwC is het enige Big4-kantoor dat een licentie van Harvey heeft gekregen. De tool is constant onderhevig aan ontwikkelingen welke in een wekelijkse bijeenkomst worden besproken. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er ook besproken hoe we deze tool het beste kunnen inzetten in ons werk en we zien nu al dat het ons ontzettend helpt.”                         

Avinash Kamta: ‘Bij PwC is de sfeer heel informeel, je kan echt jezelf zijn’

“Op papier is de bedrijfscultuur vrijwel hiërarchisch, maar in de praktijk is de sfeer op kantoor en de cultuur van het bedrijf erg informeel”, zegt Avinash, werkzaam als consultant Capital Markets & Accounting Advisory bij PwC. “Je hoeft niet iedere dag in een pak aan te komen en als je een vraag of opmerking hebt, kun je zonder problemen even de partner aanspreken. Vrijwel iedereen is bereid om je te helpen. Je kunt daardoor echt jezelf zijn op kantoor.”

Volgens Avinash is die openheid ook terug te zien in de diversiteit op de werkvloer. “Bij PwC wordt diversiteit en inclusiviteit op de werkplek bevorderd door collega’s aan te nemen met verschillende culturele, maar ook academische achtergronden. Omdat we een internationaal kantoor zijn, zijn niet alleen de collega’s heel divers, maar ook onze klanten. Dat maakt werken hier heel leuk en uitdagend. Elke klant is anders en heeft andere verwachtingen, ik leer daardoor bij elk project wel iets nieuws. Bovendien biedt PwC ons als werknemers de mogelijkheid om voor een korte periode op transfer of secondment naar het buitenland te gaan. PwC is een werkgever die onder andere met dit soort initiatieven veel ruimte maakt voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.”

Ben jij gedreven, heb je een vernieuwende blik en houd je van afwisselende projecten? Bij PwC werk je met slimme collega’s aan duurzame oplossingen voor complexe vraagstukken. Ontdek hier hoe jouw unieke perspectief PwC kan helpen het verschil te maken.

Dit artikel wordt je aangeboden door PwC.