Warren Buffett is volgens berekeningen van het Amerikaanse persbureau Bloomberg de op een na rijkste persoon te wereld geworden. Hij nam die positie over van de Mexicaanse telecommagnaat Carlos Slim.

Het aandeel van Buffetts investeringsmaatschappij bereikte de afgelopen week een recordhoogte, dankzij de grote winstgevendheid van de tientallen bedrijven die de inmiddels 84-jarige Buffett de afgelopen decennia kocht.

Buffett is nu goed voor een vermogen van bijna 73,7 miljard dollar, 300 miljoen dollar meer dan Slim. Nummer 1 op de lijst van ’s werelds rijkste mensen is Bill Gates, de oprichter van Microsoft. Zijn vermogen wordt door Bloomberg momenteel geschat op 87 miljard dollar.

Wells Fargo meest waardevolle bank

Berkshire Hathaway, Buffetts investeringsmaatschappij, heeft onder meer een groot belang in de Amerikaanse bank Wells Fargo. De bank is sinds gisteren de meest waardevolle Amerikaanse bank ooit. De financiële onderneming uit San Francisco sloot de afgelopen handelsweek af met een beurswaarde van 285,5 miljard dollar (circa 232 miljard euro). Het in New York gevestigde Citigroup had tot nu toe het record in handen met 283,4 miljard dollar, de beurswaarde die het in februari 2001 bereikte.

Wells Fargo verdubbelde zijn omvang in 2008 door de overname van branchegenoot Wachovia. Citigroup had Wachovia ook in het vizier, maar moest toezien hoe zijn concurrent er met de buit vandoor ging.

Het investeringsbedrijf van Warren Buffett heeft een belang van meer dan 25 miljard dollar in de bank.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl