• Een New Yorks bedrijf dat hydratatiesupplementen maakt is op zoek naar een ‘Chief Thirst Officer’.
  • De gelukkige kandidaat ontvangt 15.000 dollar om acht weken lang acht glazen water per dag te drinken en drie korte filmpjes per week te maken.
  • Solliciteren kan door een kort filmpje op Instagram of TikTok te plaatsen.

Geld als water verdienen? De New Yorkse startup Hydrant is op zoek naar een ‘Chief Thirst Officer’.

Volgens een vacature die woensdag is geplaatst, gaat het om een functie van acht weken waarbij je – je raadt het al – water moet drinken.

Het bedrijf, dat gearomatiseerde supplementen voor water maakt, zegt in de vacature op zoek te zijn naar iemand die wel van de schijnwerpers houdt en die op de hoogte blijft van de laatste trends.

“Als onze Chief Thirst Officer ben je de autoriteit op het gebied van hydratatie en zorg je ervoor dat ons publiek nooit dorst heeft”, leest de oproep. “Het begint met iets simpels als het drinken van 8 glazen water per dag (met Hydrant, natuurlijk).”

Degene die deze baan krijgt, ontvangt na acht weken 15.000 dollar. Dat komt neer op zo’n 268 dollar (omgerekend 224 euro) per dag.

Daarvoor moet je wel net iets meer doen dan alleen water drinken. Ook wordt er van je verwacht dat je wekelijks drie korte filmpjes voor TikTok en Instagram maakt.

Je aanmelden kan via diezelfde platformen. Om te solliciteren, vraagt Hydrant je een filmpje van 15 seconden te plaatsen waarin je het bedrijf vertelt “waarom je dorst hebt”.

Lees ook op Business Insider

LEES OOK: Waterdrop wil met oplostabletten de frisdrankindustrie op z’n kop zetten: ‘Water in plastic flessen is pure oplichting’