Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van superbelegger Warren Buffett, heeft zijn aandelen in de vier grootste luchtvaartmaatschappijen in de VS verkocht.

Berkshire had een belang variërend van 9 tot 11 procent in vier grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen.

In april verkocht Berkshire voor $6,5 miljard aan aandelen, het gros is opgebracht met de verkoop van aandelen in vliegtuigmaatschappijen.

De verkoop heeft volgens Buffett “een aanzienlijk verlies” opgeleverd.

Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett, heeft zijn aandelen in de vier grootste luchtvaartmaatschappijen in de VS verkocht. Dat heeft Buffett zaterdag tijdens de jaarlijkse vergadering van het bedrijf medegedeeld.

Berkshire bezat tot voor kort redelijk grote belangen in de vliegmaatschappijen. Zo had het eind vorig jaar 11 procent van de aandelen van Delta Air Lines in handen, 10 procent van American Airlines, ongeveer hetzelfde percentage van Southwest Airlines en 9 procent van United Airlines.

De totale aandelenverkoop van Berkshire was in april goed voor 6,5 miljard dollar, waarvan het gros is opgebracht met de belangen in de luchtvaartmaatschappijen. Volgens Buffett is de toekomst van de luchtvaartsector in een aantal maanden drastisch veranderd. De miljardair zegt dat de verkoop van de aandelen “aanzienlijk verlies” heeft opgeleverd en dat “was mijn eigen fout”.

De luchtvaartindustrie is hard geraakt door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Boeing-topman David Calhoun stelde eerder deze week dat de luchtvaartindustrie dit jaar 314 miljard dollar aan inkomsten misloopt door de “ongekende” crisis. Alleen al in de Verenigde Staten staan 2800 vliegtuigen aan de grond. Verder is de passagiersstroom met 95 procent opgedroogd.

Lees meer over Warren Buffett: