De aandelenbeurzen in New York lieten donderdag nagenoeg geen beweging zien. Beleggers op Wall Street verwerkten de verwachte renteverlaging door de Britse centrale bank en opnieuw een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten. Er werd vooral met belangstelling uitgekeken naar het Amerikaanse banenrapport op vrijdag.

De Dow-Jonesindex eindigde vrijwel onveranderd op 18.352,05 punten. De brede S&P 500 noteerde vlak op 2164,25 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq koerste 0,1 procent hoger op 5166,25 punten.

De kwartaalresultaten van Burger King-moederbedrijf Restaurant Brands International waren wisselend, maar het aandeel won 3,4 procent. Ontbijtgranen- en chipsproducent Kellogg publiceerde ook cijfers en steeg 1,7 procent.

Viacom, bekend van zenders als MTV en Nickelodeon, zag de winst afnemen en verloor 1 procent. Wel ging de omzet omhoog, ondanks teruglopende advertentie-inkomsten. Het media- en entertainmentconcern profiteerde sterk van de film Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows.

Tesla in de min

Het aandeel Tesla Motors toonde een plus van ruim 2 procent. Woensdag nabeurs werd bekend dat Tesla in het tweede kwartaal rode cijfers heeft geschreven. De producent van elektrische wagens wist meer van zijn Model S en Model X aan de man te brengen, maar dit bleek niet voldoende om de stijgende productiekosten te compenseren.

Herbalife boekte afgelopen kwartaal eveneens een verlies, maar de maker van dieetproducten kwam wel met hogere verwachtingen naar buiten. Herbalife ging 0,8 procent omhoog.

Sportreus Nike gaat stoppen met de productie van golfclubs en andere uitrusting voor de golfsport zoals tassen en ballen. De interesse in golf is volgens het bedrijf de laatste tijd namelijk stevig teruggelopen. Nike steeg licht.

Duikeling SeaWorld

SeaWorld Entertainment, een exploitant van zeezoogdierenparken, duikelde ruim 13 procent na tegenvallende bezoekersaantallen in Florida en teleurstellende resultaten.

Na het slot werden cijfers gemeld van de zakelijke netwerksite LinkedIn en levensmiddelenproducent Kraft Heinz.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,4 procent naar 41,80 dollar. Brent ging 2,5 procent omhoog tot 44,16 dollar. De euro noteerde 1,1131 dollar, net als bij het Europese slot.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl