De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag iets hoger gesloten. Beleggers waren nog in de ban van de notulen van de meest recente rentevergadering van de Federal Reserve. Daaruit werd opgemaakt dat een rentestap niet nabij is.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 hoger op 18.597,70 punten. De S&P 500 noteerde 0,2 procent hoger op 2187,02 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won eveneens 0,2 procent op 5240,14 punten.

Beleggers beloonden Wal-Mart met een plus van 1,9 procent. Het supermarktconcern gaf na een goed tweede kwartaal aan positiever te zijn geworden over de winst voor het gehele jaar. De verkopen in Amerikaanse winkels die minstens een jaar open zijn stegen sterker dan verwacht.

Banenverlies Cisco Systems

Cisco Systems opende ook de boeken en leverde 0,8 procent in. De producent van netwerkapparatuur maakte bekend wereldwijd 5500 banen te gaan schrappen, ofwel 7 procent van het personeelsbestand. Volgens het bedrijf is dat nodig om de kosten in de hand te houden.

Hormel Foods verhoogde zijn winstverwachtingen voor het hele jaar. Het bedrijf dat onder meer Spam maakt, presenteerde resultaten die de verwachtingen van analisten overtroffen. Het aandeel steeg 1,9 procent.

Twtter in de min

Twitter zakte 5,8 procent na een adviesverlaging door Evercore. In een toelichting zei een analist dat Twitter worstelt op de advertentiemarkt en veel last heeft van concurrenten als Snapchat.

Financieel dienstverlener Cardinal Financial verloor 2,6 procent nadat bekend werd dat branchegenoot United Bankshares het bedrijf overneemt. Met de deal is een bedrag van 912 miljoen dollar gemoeid. Het aandeel United Bankshares steeg 0,2 procent in waarde.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3,1 procent naar 48,26 dollar. Brent werd 2 procent duurder bij 50,84 dollar per vat. De euro werd voor 1,1358 dollar verhandeld, tegen 1,1336 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

[google-drive number='1'

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl