Tinder heeft een rechtszaak met mede-oprichtster Whitney Wolfe geschikt. 

De geruchtmakende rechtszaak rond een voormalige oprichtster van de razend populaire datingapp Tinder is geschikt, zo melden diverse Amerikaanse media.

Tinder-pionier Justin Mateen zou medeoprichtster Whitney Wolfe uitgemaakt hebben voor hoer. Ook beschuldigde zij hem van seksuele intimidatie. Mateen zou ook gezegd hebben dat een vrouwelijke oprichter slecht zou zijn voor de waarde van het bedrijf.

Beide kemphanen zijn inmiddels niet meer werkzaam bij de populaire dating app.

Tinder is sinds april dit jaar volledig in handen van investeringsmaatschappij IAC, die ook datingsites als Match.com en OKCupid beheert. IAC heeft besloten tot een schikking, naar aanleiding van de klachten van Wolfe.

Tinder werd gelanceerd in 2012 heeft inmiddels een waarde van naar schatting 500 miljoen dollar. In april van dit jaar rapporteerde Tinder 4,2 miljoen dagelijkse gebruikers. Die doorzoeken het aanbod van 750 miljoen profielen, wat resulteert in zo'n 10 miljoen succesvolle 'matches' per dag.

Publiek debat over vrouwen in techsector

De geruchtmakende rechtszaak leidde tot een publiek debat in de Verenigde Staten. Vrouwen zijn zwaar ondervertegenwoordigd bij de grote techbedrijven. Bij Twitter,Facebook en Twitter is nog geen een derde van alle werknemers vrouw.

Ook per afdeling verschilt het aantal vrouwen sterk. Op technische afdelingen zijn vrouwen een zeldzaamheid terwijl op marketingafdelingen het aantal mannen en vrouwen nagenoeg gelijk is.