Het lijkt er op dat Tesla er een geduchte concurrent bij krijgt.

Het Zweedse automerk Volvo heeft afgelopen woensdag bekend gemaakt dat ze van Polestar, de tuningsdivisie van Volvo, een zelfstandig automerk gaan maken. Het merk zal zich uitsluitend gaan richten op volledig elektrische auto’s.

Eerder dit jaar kwam al naar buiten dat Volvo achter de schermen aan een elektrische auto werkt. De productie daarvan zou in 2019 in China van start moeten gaan. Met deze nieuwe stap lijken ze zich definitief te gaan mengen op de markt van elektrische auto’s

Polestar

Sinds 1996 werkt Volvo al samen met de Zweedse tuningsspecialist Polestar.  In 2015 nemen ze het bedrijf over. Polestar maakt nu nog rijk uitgeruste uitvoeringen van bestaande Volvo-modellen, de focus ligt op krachtigere motoren en een sportiever onderstel. Om je even een beeld te geven: de Volvo V60 hebben zij omgebouwd tot een auto met een vermogen van 362 pk die in 4,5 seconden van nul naar honderd km/u accelereert.

“Polestar wordt een apart merk dat zich richt op het hogere segment, de auto’s zullen niet worden uitgerust met het logo van Volvo”, aldus Volvo in een persbericht.

Verder meldt Volvo dat ze met deze nieuwe ontwikkelingen de laatste stap willen markeren in hun transformatieproces. Helemaal vreemd gaat de Polestar waarschijnlijk niet aanvoelen voor de echte Volvo-kenner. Thomas Lingenlath, nu nog verantwoordelijk voor het design binnen Volvo is aangesteld als CEO van het nieuwe automerk.

Wanneer we het eerste model van Polestar kunnen verwachten is nog niet bekend, in de herfst van dit jaar komt Volvo met meer informatie.

Lees ook op Business Insider