• Op woensdag trok Volkswagen het doek van een betaalbare EV van het merk: de ID.2all.
  • Het gaat hierbij om een conceptmodel voor wat vermoedelijk de Volkswagen ID.2 moet gaan worden, die in 2025 bij de dealers zal staan.
  • De ID.2all moet 25.000 euro gaan kosten en een actieradius van maximaal 450 kilometer krijgen. En dat alles in een formaat vergelijkbaar met de huidige VW Polo.
  • Lees ook: Kia onthult een elektrische SUV met draaiende stoelen en een futuristisch design: bekijk de EV9

Waar Tesla maar blijft hinten naar een elektrische auto van 25.000 euro of minder, voegt Volkswagen daad bij woord. Het Duitse merk toonde woensdagavond de Volkswagen ID.2all, een conceptwagen die in 2025 moet leiden tot een betaalbare EV van het merk.

De ID.2all ziet er in eerste opzicht uit als een doodnormale Volkswagen Polo, en dat is het eigenlijk ook. VW zegt zelf dat het een EV van het formaat Polo gaat worden, maar met de ruimte van een Golf. Hij is dan ook qua omvang iets kleiner dan de ID.3.

Toch zijn de specificaties, voor zover ze werkelijkheid zullen worden, niet misselijk. Een elektromotor met 225 pk die de voorwielen aandrijft en een accupakket met een actieradius van 450 kilometer.

Net als met voorgaande conceptmodellen voor de ID.-familie, lijkt ook de ID.2all redelijk productieklaar. De beelden die je hieronder kunt bekijken, schetsen dan ook een goed beeld van wat je over 2 jaar kunt kopen.

De Volkswagen ID.2all wordt een €25.000 kostende elektrische VW Polo

LEES OOK: De Silence S04 is een brommobiel die 90 km/u kan en dat maakt hem eigenlijk een volwaardige elektrische auto