Volkswagen heeft de nieuwe Caddy California gepresenteerd, een auto die is omgebouwd tot camper compleet met uitklapbaar bed en een tent.

Het is niet de eerste camper van Volkswagen, maar het nieuwe model is volgens de autofabrikant compacter.

De Caddy California zal alleen beschikbaar zijn in Europa. Neem hier alvast een kijkje.

Volkswagen heeft de nieuwe Caddy California onthuld, een auto voor dagelijks gebruik die is omgebouwd tot een camper met een uitklapbaar bed, een uitschuifbare keuken en een tent.

De Duitse autofabrikant maakt al lange tijd deel uit van de camperindustrie. De nieuwe Caddy California is de vijfde generatie van de Caddy en de derde van de California-modellen, waaronder ook de Grand California en de California 6.1 vallen.

Maar in tegenstelling tot deze twee eerdere modellen, is de Caddy California ontworpen als een “compacte camper”, aldus de fabrikant.

Volkswagen is niet de enige grote autofabrikant met een aandeel in de alsmaar populairder wordende mobilhome-industrie. Zo heeft Ford de Nugget en Big Nugget: twee campers die beide zijn gebaseerd op de Ford Transit bedrijfswagen.

Lees ook op Business Insider

Ook Jeep heeft zich recentelijk voor de tweede keer op het terrein van de tiny homes begeven. De automaker onthulde een conceptversie van de Farout, een omgebouwde 2021 Gladiator pick-up truck met daktent en overige campervoorzieningen. Vorig jaar presenteerde het bedrijf eveneens een tot camper omgebouwde Gladiator: de Wayout.

Ondanks dat de Caddy California van Volkswagen is vernoemd naar een Amerikaanse staat, zal deze alleen maar beschikbaar zijn in Europa. Bekijk hieronder alvast hoe de Caddy California eruit komt te zien.

Neem een kijkje in de Caddy California van Volkswagen

Lees meer over Volkswagen: