• De bedenker van Ethereum is klaar met de onvolwassenheid van de cryptogemeenschap.
  • Hij dreigde woensdag op Twitter om de cryptowereld de rug toe te keren als er niet iets verandert.

Vitalik Buterin, de bedenker van Ethereum, denkt dat het in de cryptowereld de verkeerde kant opgaat.

De 23-jarige Buterin zei woensdag op Twitter dat de gemeenschap volwassener moet worden. Mensen die zich bezighouden met cryptomunten moeten goed het doel in de gaten houden: het gaat erom iets bij te dragen aan de maatschappij, niet om zoveel mogelijk geld te verdienen.

Screen Shot 2017 12 28 at 10.03.27 AM

Bron: Twitter

Buterin vindt dat er te veel energie wordt gestopt in platte grappen en memes over luxe auto’s. Als dat niet verandert, keert hij de cryptowereld de rug toe.

Screen Shot 2017 12 28 at 10.12.14 AM

Bron: Twitter

De markt voor cryptomunten is dit jaar geëxplodeerd. Bitcoin en ethereum lopen daarbij voorop. Ethereum is meer dan 8.500 procent gestegen sinds het begin van dit jaar. De munt staat aan de basis van honderden initial coin offerings, een digitale beursgang waarbij er een nieuwe cryptomunt wordt uitgegeven. Daarmee is in de afgelopen anderhalf jaar meer dan 4 miljard dollar opgehaald.

De cryptomarkt als geheel is gegroeid van een totale marktwaarde van 18 miljard dollar aan het begin van 2017 naar 560 miljard dollar nu, volgens CoinMarketCap.com.

Toch heeft Buterin twijfels over hoe realistisch de enorme koersstijgingen zijn. Dit tweette hij eerder deze maand, nadat de cryptomarkt de 500 miljard dollar voor het eerst was gepasseerd:

Screen Shot 2017 12 28 at 10.51.06 AM

Bron: Twitter

Hij vervolgt:

Screen Shot 2017 12 28 at 10.45.14 AM

Bron: Twitter

LEES OOK: Bitcoin kopen? Zo doe je dat op een veilige manier

MIS OOK NIET: Deze Limburger verkoopt niet alleen zijn huis, maar al zijn bezittingen voor bitcoin

(ADV) Makkelijke ethereum kopen? Dit zijn de mogelijkheden