• Een nieuwe video, waarbij een voet onder een bagageweegschaal wordt gestoken om tassen onder de limiet te krijgen, is viraal gegaan.
  • Mensen op TikTok zeggen dat ze deze truc hebben geprobeerd en zo een te zware tas mee aan boord van een vliegtuig konden nemen.
  • Anderen zeggen dat het gebruik van deze truc het personeel van een luchtvaartmaatschappij in gevaar kan brengen.
  • Lees ook: Personeelsschaarste zet veiligheid luchtvaart onder druk, stelt luchtvaartautoriteit EASA.

TikTok is verdeeld over de poging van een reiziger om zijn bagage lichter te laten lijken, door zijn voet onder de bagageweegschaal van de luchthaven te steken.

Een TikTok-account met de gebruikersnaam bed.sweater plaatste op 17 augustus een video van zijn travel hack. De video toont een man die zijn voet gebruikt om de bagageweegschaal omhoog te houden terwijl het ding zijn koffers weegt.

“Verrast dat dit werkte,” staat onder de video. De video geeft niet aan waar en wanneer hij was opgenomen. Insider was niet in staat om de identiteit van de TikTok-gebruiker te bevestigen of te verifiëren met welke luchtvaartmaatschappij hij vloog.

Uit het onderschrift van de video blijkt dat "de bagagemedewerker het niet erg vond". Dat suggereert dat het luchthavenpersoneel op de hoogte was van de actie van de man. De TikTok-post is sindsdien meer dan 2,2 miljoen keer bekeken.

Sommige mensen vonden de man creatief en gaven toe hetzelfde te doen - en zeiden dat ze ermee wegkwamen.

"Ik doe dit altijd. Het werkt," zei een persoon op TikTok.

Andere mensen zeiden dat hun pogingen om het bagagepersoneel te misleiden mislukt waren.

"Ik heb dit een heleboel keer geprobeerd, maar ze vragen me altijd om een stap achteruit te zetten," zei een andere persoon op TikTok.

Er waren ook mensen die de actie van de man hekelden en zelfs zeiden dat hij het leven van andere passagiers in gevaar bracht.

"Ik weet niet hoe je kan denken dat dit slim is, maar je brengt het vliegtuig en daarmee andere passagiers in gevaar door het gewicht te verhogen," stond in een TikTok-reactie.

Anderen zeiden dat de te zware bagage het personeel van de luchtvaartmaatschappij zwaar zou kunnen belasten, wanneer ze de tassen in het vliegtuig stoppen.

"Als je dit doet, breng je het personeel van de luchtvaartmaatschappij in gevaar! De reden dat te zware bagage gelabeld wordt, is zodat het in teamverband getild kan worden," reageerde iemand op de post.

De eigenaar van het TikTok-account reageerde niet direct op een verzoek om commentaar van Insider.

LEES OOK: Luchtvaart maakt blijvend hogere kosten bij overstap van kerosine naar duurzamere brandstof, zegt topman van Boeing – dat betekent duurdere vliegtickets.