American Airlines heeft 250 vliegende elektrische taxi’s besteld bij het Britse bedrijf Vertical Aerospace. De VX4 biedt ruimte aan vier passagiers en kan ruim 150 kilometer afleggen.

Sommige experts zien dergelijke toestellen als de toekomst van het reizen over korte afstand. Vliegende elektrische taxi’s zijn beter voor het milieu, stiller en sneller dan helikopters.

Op technisch gebied laat Vertical Aerospace vrij weinig los over de VX4. Het beweert bijvoorbeeld de beste batterijtechnologie in z’n klasse te hebben, maar laat niet weten hoeveel de batterij weegt en wat voor capaciteit hij heeft. En belangrijker nog, hoe snel hij kan laden. Dat is voor commercieel gebruik een essentieel gegeven.

Wel laat het bedrijf weten dat de VX4 kostenefficiëntie hoog in het vaandel heeft. Volgens het bedrijf zou een vluchtje in het apparaat niet veel meer moeten gaan kosten dan een vergelijkbare taxirit over dezelfde afstand.

Insider zag onlangs een prototype van de VX4 op de Farnborough International Airshow 2022. Hoe die eruitziet, zie je in de slideshow hieronder.

Neem een kijkje in de vliegende elektrische taxi VX4

LEES OOK: Rolls-Royce: eerste vluchten met een klein elektrisch vliegtuig in 2025