Spaargeld, beleggingen, het eigen huis. Alles bij elkaar hebben Nederlanders een vermogen van bijna 1,3 biljoen euro. Hoe vermogend ben jij? Met onze tool reken je het uit en vergelijk je het vermogen van jouw huishouden met je leeftijdsgenoten en alle Nederlanders.

Je vult in hoeveel spaargeld je hebt, hoeveel je hebt in beleggingen en wat de overwaarde is op je huis. De tool laat je zien in welk deel van de Nederlandse bevolking jouw huishouden valt en vertelt je of je rijker of minder rijk bent dan je leeftijdsgenoten.

We hebben hiervoor cijfers van het CBS gebruikt over het vermogen van Nederlanders in 2017. Daaruit blijkt dat een doorsnee huishouden ruim 28.000 euro vermogen heeft. Er zijn wel grote verschillen tussen groepen. Zo zijn Nederlanders veel rijker naarmate ze ouder zijn: een huishouden onder de 25 heeft maar 200 euro vermogen, tegen . Ook zijn huishoudens met een eigen huis aanzienlijk vermogender dan huurders: bijna 139.000 euro tegen 2.400 euro.

Je krijgt toegang tot de tool door hieronder je e-mailadres in te vullen en op de knop te drukken. Je abonneert je dan ook meteen op onze wekelijkse personal finance nieuwsbrief.

Ontvang je onze nieuwsbrief al, vul dan het e-mailadres in dat bij ons bekend is. Je krijgt dan niet twee keer de nieuwsbrief.

Lees ook op Business Insider