Premium content ophalen

Door één kopje koffie minder per dag te kopen, kun je een vermogen van een paar ton opbouwen. Het lijkt vergezocht, maar financieel adviseur David Bach liet in zijn boek The Automatic Millionaire echter zien dat kleine besparingen echt zoden aan de dijk zetten.

Juist door af en toe kleine uitgaven te laten liggen zorg je er voor dat je onbewust vermogen opbouwt. “Slapend rijk worden”, dus, voor de prijs van een mok koffie bij de Starbucks of een andere hippe zaak.

Elke week euro’s besparen zorgt er niet direct voor dat je na een jaar een flink bedrag hebt opgebouwd. Maar de kracht van de Bach’s “Latte factor” zit hem in de rente. Wanneer we voor onszelf berekenen hoeveel we nu zouden besparen als we een kleine uitgave niet doen vergeten we doorgaans dat we ook rendement laten liggen, zo is de redenatie.

Vermogen opbouwen: bereken je “Latte Factor”

Door niet alleen je dagelijkse besparingen op te tellen, maar ook eens goed te bekijken welk rendement we zouden behalen krijg je pas echt een indruk van het vermogen dat je had kunnen opbouwen.

Premium content ophalen